”Break a Broken Heart” blir Cyperns tävlingsbidrag i Eurovision 2023

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I årets Eurovision blir det Andrew Lambrou som representerar Cypern med bidraget ”Break a Broken Heart”. Artist- och bidragsvalet har gjorts internt och nu har tävlingsbidraget släppts officiellt.

Kolla gärna in den officiella musikvideon:

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Tidigt i höstas, redan i oktober för att vara i exakt, kom TV-bolaget CyBC på Cypern med besked om att de internt valt ut den 24-årige australiensiske sångaren Andrew Lambrou som representant för Cypern i Eurovision 2023. Valet hade gjorts i samråd mellan CyBC, det grekiska skivbolaget Panic Records (som har ett flertal grekiska och cypriotiska artister signade) och City Pop Records of Australia. Därefter dök det upp uppgifter om att Andrew och hans team hade rest till Sverige för att producera fram låten där vilket också blev fallet då tävlingsbidragets upphovspersoner är en rad kända låtskrivare som alla tidigare har haft med tävlingsbidrag i sammanhanget: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Jimmy Jansson, Marcus Winter-John och Thomas Stengaard. En kort tid innan låten släpptes officiellt meddelade artisten själv dess låttitel och nu har låten alltså premiärspelats för första gången.

 

Vem är Andrew Lambrou?

Andrew Lambrou föddes den 25:e maj 1998 i Sydney. Han familj har grekcypriotisk bakgrund även om Andrew är uppvuxen i Australien och det är framförallt där han också har slagit igenom publikt. För ungefär tio år sedan blev en av hans covers populär i sociala medier och två år senare tävlade han i X Factor Australien. Ifjol ställde han upp i Australiens ESC-uttagning med bidraget Electrify som hamnade på sjunde plats i den nationella finalen och nu ska han alltså representera Cypern i Eurovision 2023.

 


 

Kommentera