Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2022: RAI ska diskutera inkomna värdstadsbesked

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Tama66/Pixabay.com

EUROVISION 2022. Natten mot torsdagen den 5:e augusti 2021 gick deadline ut för de 17 italienska städerna/regionerna att inkomma med fördjupande bud till TV-bolaget RAI gällande om att bli värdstad för Eurovision 2022. Nu går processen vidare där RAI ska diskutera och komma fram till vilken stad som är mest lämplig att ta hand om uppdraget.

 

Efter att den fördjupande delen av ansökningsperioden om att bli värdstad för Eurovision 2022 avslutades den 4:e augusti kommer nu TV-bolaget RAI att diskutera de bud som inkommit. Exakt hur beslutet ser ut är inte känt, dvs. om man väljer att utse en värdstad på en gång eller låter ett antal städer gå vidare till en slutgiltig fas innan ett beslut tas. Vi får helt enkelt se hur RAI väljer att göra. Vi vill fortsatt påminna om att det saknas datum för när Eurovision 2022 kommer att hållas.

 

Städerna som ansökte

Det var inte mindre än 17 städer (och i vissa fall även regioner) i Italien som i den första omgången ansökte om att få uppdraget. De har sedan ett par veckor tillbaka har haft möjlighet att inkomma med fördjupande inslag till RAI. Städerna som ansökte var (utan inbördes ordning):

 • Acireale (Catania)
 • Alessandria
 • Bertinoro di Romagna (Forlì – Cesena)
 • Bologna
 • Florens
 • Genoa
 • Jesolo (Venedig)
 • Matera
 • Milano
 • Palazzolo Acreide (Siracusa)
 • Pesaro
 • Rimini
 • Rom
 • Sanremo (Imperia)
 • Turin
 • Trieste
 • Viterbo

 

Spekulationer om realistiska bud

Sajten ESCBubble.com har gått igenom listan över städer som har ansökt och markerat vilka kriterier respektive stad uppfyller (av de som från början sattes upp av EBU och RAI). Av de 17 städer som ansökt är det endast fem städer (Bologna, Genua, Milano, Rom och Turin) som ESCBubble ser uppfyller alla kriterier som rör arenans storlek, närhet till internationell flygplats och antal hotellrum. Förutom dem uppfyller tre städer två av tre kriterier (Florens, Jesolo och Trieste) och resterande 6 städer uppfyller bara ett av tre kriterier varav de flesta bara kravet på närhet till flygplats.

Vi får se om någon av de fem städerna som alltså uppfyller alla tre kriterier också matchar övriga krav som kan ställas, exempelvis tillgänglighet vid specifika datum osv. Det är alltså i skrivande stund inte avgjort än vilken stad som får jobbet!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen