Några artistreaktioner efter deltävling 1 (Melodifestivalen 2023)

MELODIFESTIVALEN 2023. Direkt efter sändningen i lördags fick vårar reportrar på plats i Scandinavium snacka med några av de artister som medverkade i programmet. Här är deras reaktioner precis efter det att resultatet blev känt.

 

Victor Crone vill ta sig till Liverpool

Foto: ESC-Panelen

Victor Crone blev en av de fyra artister som tittarna röstade vidare från deltävlingen och det var väldigt nära att han skulle få en av finalplatserna, men i deltävlingen hamnade han trea vilket innebär att det väntas semifinaltävlande. Han är glad över att ha gått vidare och att han får en ny chans om ett par veckor.

– Jag känner mig riktigt glad att ha gått vidare, säger han.

– Det bästa med att ha gått vidare (till semifinal, reds.anm.) är att låten nu är släppt och den får spelas på radio och så, tillägger han.

 

Han har ju som sagt deltagit ett flertal gånger förut och även tävlat i Eurovision (då för Estland) en gång. Den här gången kände han sig mer lugn och mindre nervös.

– Det här är första gången jag känner mig både mentalt och fysiskt glad när jag framförde låten och mer säker och mer mig själv, säger Victor.

 

Det är än så länge oklart om det blir några förändringar i framträdandet till semifinalen den 4:e mars. Målsättningen är dock att ta sig hela vägen till final – och Liverpool.

– Eurovision var en så pass härlig upplevelse sist så jag skulle gärna åka till Liverpool, säger han.

 

Rejhan njöt på scenen

Foto: ESC-Panelen

Melodifestivaldebuterande Rejhan slutade femma i deltävlingen med sin ballad ”Haunted” vilket innebär att han inte går vidare i tävlingen.

– Det är svårt att känna något när man är i momentet på scenen och jag försökte njuta av varje ögonblick. Så att bara att jag är här i Scandinavium har varit ett nöje, säger Rejhan.

 

Är du missnöjd med resultatet eller nöjd med att ha varit med i tävlingen?

– Jag känner båda delarna, jag är missnöjd med att jag inte gick vidare till semifinalen eller finalen. Men min låt är nu släppt och jag är riktigt glad att den finns ute så att alla kan lyssna på den, säger han.

 

Rejhan utesluter heller inte att göra comeback någon dag i Melodifestivalen.

– Det vore roligt att vara med igen, säger han.

 

Tone Sekelius lättad över finalplatsen

Foto: ESC-Panelen

Tone Sekelius blev en av de två artisterna som tittarna skickade till final från Göteborgsdeltävlingen, vilket blir andra året i rad som hon tävlar i Melodifestivalsfinalen. Ifjol fick hon ta sig via semifinalen för att nå finalen och den här gången överöstes hon av 12-poängare från i stort sett alla röstningsgrupper.

– Jag är jättelycklig och stolt och tacksam för alla röster och support. Det är en väldigt lättnad att ha gått direkt till final för det är mycket uppladdning, säger Tone.

 

Vi är också nyfikna på hur hon tacklar den stora nervositet som är i tävlingen, både inför att stå på scen men även att invänta resultaten.

– Innan jag går upp på scenen kan jag inte stå still utan går runt och gör allt möjligt. Sedan står jag på scenen, sluter ögonen och tänker ’Ha roligt, du har repeterat låten, bara gå för det’, säger hon.

 

Hur ska du ladda upp inför finalen?

– Jag ska sova, äta, träna och jag tror också att det ska göras några förändringar i numret, säger Tone.

 

Elov & Beny: ”Vi kände publikens energi”

Foto: ESC-Panelen

Duon Elov & Beny slutade på en hedrande fjärdeplats i lördagens deltävling med sin ”Raggen går” vilket innebär att de får en ny chans på finalplats om ett par veckor. Att det tog sig dit är de glada för.

– Vi är glada att vår låt är släppt nu så att man kan lyssna på den, säger de.

– Och om vi går till final från semifinalen får vi vara med i denna roliga cirkus tre veckor istället bara två veckor, tillägger de.

 

Hur var det att uppträda på scenen?

– Vi kände publikens energi att de hade deras neongrejer och skyltar med våra namn på och det var härligt att se, säger de.

 

Gruppen utlovar en del mindre justeringar i numret till semifinalen i mars.

– Det är bra energi i numret men vi behöver kolla på det igen för att se om det finns saker vi kan göra ännu bättre, säger Elov & Beny.

 

Loulou LaMotte: ”Jag ska fortsätta göra musik och vara ute och spela”

Foto: ESC-Panelen

I år ställde Loulou LaMotte upp som soloartist i Melodifestivalen efter att ha tävlat och vunnit med The Mamas 2020 och sedan blivit åter topplacerad 2021. Den här gången tog det dock slut redan efter den första deltävlingen.

– Det är klart att jag är missnöjd och lite ledsen men det är en tävling och tittarna som röstar, säger Loulou.

 

Hur ser dina musikaliska framtidsplaner ut?

– Jag ska fortsätta göra musik och vara ute och spela, säger Loulou med ett leende.

 


 

Kommentera