Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Elena Tsagrinou representerar Cypern i Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: okänt
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Nu har det blivit klart vilken artist som kommer att representera Cypern i Eurovision 2021, det handlar om sångerskan Elena Tsagrinou (på bilden) som blivit internt utvald av det cypriotiska TV-bolaget CyBC.

Redan i början av juni kunde CyBC bekräfta Cyperns deltagande i Eurovision 2021 även om man då inte kunde säga vilken urvalsmetod som skulle bli till för artist- och bidragsvalet. Däremot kunde de direkt gå ut med att 2020 års artist Sandro inte var aktuell att åter representera Cypern i sammanhanget, utan valet skulle komma att bli någon helt annan artist. Och nu är det valet presenterat, vilket meddelandes under förmiddagen den 25:e november.

Cypern blir det första landet för säsongen 2021 som presenterar ett internval som inte är den artist som skulle ha tävlat för landet i Eurovision 2020! Även Tyskland kommer att göra samma sak och därutöver finns det en del länder i startfältet som ännu inte gett besked om artist- och bidragsvalet vilket gör att samma sak hos dessa länder är högst möjlig.

 

Vem är Elena Tsagrinou?

Så vem blev det då som får tävla för Cypern i Rotterdam? Jo, denna gång blir det Elena Tsagrinou, född 1994 i Aten i Grekland. Som 14-åring deltog hon i grekiska Talang där hon tog sig till semifinalerna. År 2013 blev hon en del av gruppen OtherView men efter fem år valde hon att gå solo. Hennes första singel Pame Ap’ Tin Arxi blev direkt populär och därefter har hon släppt fler singlar som nått miljonvisningar på YouTube och som lett till många följare i sociala medier.

Idag är Elena signerad av skivbolaget Panik Records där några tidigare cypriotiska och grekiska Eurovision-representanter också är signade som Demy (Grekland 2017), Ivi Adamou (Cypern 2012), Evridiki (Cypern 1992, 1994 och 2007) och Eleni Foureira (Cypern 2018).

 

Bidraget släpps vid ett senare tillfälle

Redan nu står det också klart att Elena får med sig bidraget ”El Diablo” till Rotterdam som låtskrivarkvartetten Jimmy Thornfeld, Laurell Barker, Oxa och Thomas Stengaard står bakom. Det är låtskrivare vana från Eurovision förut exempelvis för Danmark, Schweiz och Tyskland. Dock får vi fans vänta ett tag till på låten och tills dess kommer här ett smakprov på en av Elenas tidigare låtar i karriären (alltså inte Eurovision-låten):

 

Kommentera gärna vad du tycker om Cyperns artistval till Eurovision 2021!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen