Eurovision 2021: En uppdatering inför semi 2

EUROVISION 2021. Inför den andra semifinalens avgörande har vi nåtts av två stora nyheter från EBU – en som är väldigt rolig och en som är mindre rolig.

 

Island väljer att inte medverka i arenan

Foto & copyright: Eurovision Radio International.

Vi har tidigare berättat om covid19-turerna kring Islands delegation. Historien började i söndags (16:e maj) då en person i det isländska teamet hade fått positivt resultat på sitt PCR-test inför öppningsceremonin. Därför fick hela den isländska delegationen sätta sig i karantän till dess nya tester hade gjorts. Resultatet av dessa visade först på negativt resultat, men nu ett dygn senare visade det sig att en person i gruppen Gagnamagnið har fått positivt resultat på sitt nya PCR-test. Det ska understrykas att resterande i delegationen har fått negativt på sina provsvar.

Eftersom gruppen Gagnamagnið och Daði vill tävla tillsammans på scenen har de nu tagit beslutet att inte medverka på scenen i de genrep och direktsändning(ar) som väntar. Det betyder kort och gott att Island kommer att använda sig av sitt repetitions-live-on-tape som spelades in i Rotterdam Ahoy den 13:e maj. Skulle Island ta sig till final blir det samma live-on-tape som används i finalen och skulle Island vinna är det även samma live-on-tape som visas som vinnarklipp.

 

Flo Rida är i Rotterdam

Foto & copyright: San Marino RTV
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Det har varit mycket spekulationer fram och tillbaka om huruvida världsstjärnan Flo Rida ska medverka i Eurovision 2021 eller ej tillsammans med Senhit för San Marino. Under de två enskilda repetitionstillfällena var han inte på plats och en stand-in fick genomföra hans delar av låten. Men under måndagskvällen (18:e maj) kom beskedet att Flo Rida är i Rotterdam och han kommer att medverka tillsammans med Senhit som planerat.

Däremot var San Marino tvungen att begära dispens för att Flo Rida fick dyka upp så pass sent som han nu gjort, vilket exempelvis även Portugal gjorde 2017 när Salvador Sobral inte kunde resa till Eurovision förrän det var dags för de avgörande delarna av tävlingen.

 

 


 

Kommentera