Antagningen till Melodifestivalen 2022 igång

MELODIFESTIVALEN 2022. Fram till den 17:e september kl 11:59 CEST finns möjligheten att skicka in bidrag till nästa års Melodifestival. I denna artikel presenterar vi hur vad du behöver göra för att försöka komma med med ditt/dina tävlingsbidrag i nästa års startfält.

An English version of this article can be found here.

 

Så fungerar antagningen

Steg 1: Gå till den digitala plattformen

För att skicka in tävlingsbidrag går du till SVT:s externa plattform.

 

Steg 2: Skapa ett användarkonto

Till att börja med behöver du registrera ett användarkonto därifrån du laddar upp den/de låt/ar som du vill skicka in. Det räcker med att du registrerar ett konto från vilket du laddar upp alla de låtar som du önskar skicka in till tävlingen. Så snart som kontot är klart är det bara att börja ladda upp bidrag enligt de instruktioner som finns på den externa plattformen.

 

Steg 3: Innan du börjar ladda upp låtar…

…Glöm inte att läsa regelverket. Framförallt rekommenderar vi att du tar del av delen om upphovsrätt och övriga villkor där det nämns vilka rättigheter och skyldigheter alla parter har.

För allmänna frågor och svar kring reglerna, se denna artikel.

 


VIKTIGT: SVT har rätten att blockera varje uppladdat tävlingsbidrags utgivningsdatum till tidigast den 25:e november 2021. Denna regel gäller oavsett om ditt tävlingsbidrag väljs ut till startfältet eller ej. Därefter avgörs låtens officiella utgivningsdatum på huruvida låten väljs ut i tävlan eller ej:

– Om den inskickade låten blir utvald att delta i Melodifestivalens startfält 2022 kommer låten inte kunna ges ut på publika plattformar förrän SVT godkänner en sådan publicering (vilket vanligen brukar vara efter att låten har åkt ut i tävlingen, gått vidare från deltävling till en ev. Andra chansen-runda eller först efter att alla deltävlingar är avklarade).

– Om låten däremot inte väljs ut till tävlingsbidrag 2022 kan låten ges ut efter det novemberdatum som satts upp. Men, om du vill testa att skicka in låten på nytt nästkommande år eller till något annat lands Eurovision-uttagning är det bäst att INTE släppa låten utan spara den tills nästa tillfälle ges.

 

Steg 4: Vänta INTE till sista stund med att skicka in!

Sista dagen att ladda upp låtar är satt till den 17:e september kl. 11:59 CEST. Fram till dess kan du ladda upp så många låtar du kan, hinner och önskar. Ett tips är att INTE vänta till sista stund då det kan ta en stund att ladda upp bidraget och lämna den information SVT behöver från dig för att låten ska godkännas.

 


 

Kommentera