Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inofficiell Eurovision 2020: Här är vinnarna i semi 1!

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


INOFFICIELL EUROVISION 2020 – SEMI 1. Efter en månads röstning har ni läsare och vi skribenter tillsammans röstat fram våra tio gemensamma vinnare från den första semifinalen i Inofficiell Eurovision-projektet. Här är sammanställningen av resultaten.

För att göra det extra spännande kommer vi att hemlighålla exakta placeringar för hur läsarna respektive vi skribenter röstade till dess att finalen är avklarad. Detta för att inte påverka hur röstningen kan bli i finalen. Efter den 16:e maj, då vinnaren har korats, kommer vi att släppa alla dessa resultat fria!

 

Resultat


Topp 10 – kvalificerade

Följande tio länder (i bokstavsordning) kvalificerade sig vidare till finalen:

 • azerbaijan_smallAzerbajdzjan
 • australia_smallAustralien
 • ireland_smallIrland
 • Israel
 • lithuania_smallLitauen
 • norway_smallNorge
 • romania_smallRumänien
 • Ryssland
 • sweden_smallSverige
 • Ukraina

 


Utslagna länder

Följande sju länder (i bokstavsordning) gick INTE vidare:

 • belgium_smallBelgien
 • cyprus_smallCypern
 • Kroatien
 • malta_smallMalta
 • Nordmakedonien
 • Slovenien
 • belarus_smallVitryssland

 

 

Fakta om semifinal 1


I den första semifinalen tävlade 17 länder om tio platser i finalen. Resultatet avgjordes till 50 procent av er läsare och 50 procent av oss skribenter här på ESC-Panelen. Läsarpoängen delades ut procentuellt utifrån hur många röster varje bidrag fått i den opinionsundersökning vi hade igång mellan den 27:e mars och 30:e april, medan vi skribenter delade ut poäng enligt den traditionella stapeln, dvs. 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Totalt fördelade respektive part ut 464 poäng till bidragen.

Kolla gärna även in hur resultatet blev i den andra semifinalen.

Kommentera gärna vad du tycker om resultatet!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen