Duo blir programledare för Melodifestivalen 2023

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2023. Nu har det blivit officiellt att duon Farah Abadi (på bilden) och Jesper Rönndahl kommer att programleda Meloddifestivalen 2023!

 

Vad har hänt?

För första gången sedan 2015 kommer en duo att vara programledare för Melodifestivalen. Den gången var det Sanna Nielsen och Robin Paulsson som fick uppdraget och den här gången blir det Farah Abadi och Jesper Rönndahl som får axla uppdraget. Sveriges Television valde att gå ut med programledarbeskedet den 27:e september även om tidningen Aftonbladet kunde avslöja programledarna redan tre dagar före presentationen. Oavsett är det alltså denna duo som kommer att ta vid när tävlingen ska ut på turné igen i februari och mars nästa år. Det bör tilläggas att Farah Abadi kommer tillbaka som programledare för Melodifestivalen, något hon också var ifjol även om hennes roll den gången främst var som sidekick till Oscar Zia.

 

Vilka är Farah Abadi och Jesper Rönndahl?

Farah Abadi är en känd programledare, född i Västervik och uppvuxen i Landskrona i Skåne. Hon har tidigare setts till i Sveriges Radios Din Gata och även varit programledare i Sveriges Television för exempelvis Musikhjälpen, Sommarlov och senast ifjol för Melodifestivalen och uppsnacksprogram inför Eurovision 2021 och 2022.

Jesper Rönndahl är en komiker från Veberöd i Skåne som gjort sig känd på de svenska standup-scenerna men även i olika TV-sammanhang. Under flera år var han också programledare för humorprogrammet Svenska nyheter i SVT och han medverkar även i den populära SVT-serien Dips.

 

Fakta: tidigare programledare

Så här har programledaruppställningarna sett ut de senaste fem årens Melodifestivaler:

  • 2022: Oscar Zia & Farah Abadi (och i vissa sändningar även andra gästinhopp)
  • 2021: Christer Björkman med en/flera kollegor i varje program (Lena Philipsson, Anis Don Demina & Oscar Zia, Jason Diakité, Per Andersson & Pernilla Wahlgren, Shirley Clamp, Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani)
  • 2020: Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin
  • 2019: Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade
  • 2018: David Lindgren (med Fab Freddie som sidekick)

 


 

Kommentera