Cornelia Jakobs: ”Det är mitt eget projekt och min egen konst som jag ska framföra”

Foto: Anna-Lena Ahlström
Bilden är publicerad med tillstånd av Freebird Entertainment.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens första deltävling fick vi en pratstund med Cornelia Jakobs som tävlar med låten ”Hold Me Closer”.

 

Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, här känd som Cornelia Jakobs, är artist och låtskrivare. Publikt slog hon igenom 2010 som en del av gruppen Love Generation som bland annat tävlade i Melodifestivalen 2011 med Dance Alone och 2012 med Just A Little Bit. Det har hunnit gå tio år sedan vi senast fick se henne tävla i sammanhanget och nu är det dags igen, den här gången som soloartist. Vi är såklart nyfikna på hur det känns för henne att vara tillbaka.

– Det känns skitbra! Vi hade torr-rep idag (läs: onsdag, reds.anm.) och det kändes otroligt att äntligen få vara på plats, säger Cornelia.

 

Går från grupp till solo

Senast som Cornelia tävlade i Melodifestivalen var i en grupp och den här gången blir hon själv på scenen. Hon tyckte att det var superroligt att vara med förra gången och den här gången kommer det att bli helt annorlunda mot hur det var för tio år sedan.

– Denna gång känns det såklart helt annorlunda eftersom det är mitt eget projekt och min egen konst som jag ska framföra. Är dock så tacksam och glad för dom åren och den erfarenhet det gav mig!, säger hon.

 

En låt om ett uppbrott

Den låt som Cornelia har skapat ihop med sina låtskrivarkollegor togs fram i en för Cornelia jobbig period och det är också lite av temat i låtens handling.

”Hold Me Closer” kom till i en session med min bästa vän sen 16 år tillbaka, Isa Molin, och fantastiska David Zandén. När den var klar kändes det bara så självklart att det var den jag skulle skicka in. Fanns inga tvivel, berättar hon.

– Under den veckan vi skrev den här låten så var jag mitt uppe i ett break up som gjorde väldigt ont. Det var en relation som hade varit av och på under en lång tid, och det föll sig naturligt att låten kom att handla om det, tillägger hon.

 

Gillar att tävlingen är igång

Den här veckan är det alltså dags för Cornelia att tävla och innan det blir scenuppträdande i Globen på lördag är det både mycket repetitioner och en hel del förhandssnack i kulisserna om hur det ska gå. Cornelia själv ser fram emot det hela och att träffa gänget som ska tävla.

– Det är härligt att bli påmind om att vi är flera som går igenom samma sak, säger hon.

 

Hur skulle det kännas för dig att bli en av finalisterna från den här deltävlingen?

– Det skulle vara helt sjukt såklart!

 

Och om det tar sig hela vägen till Turin i maj, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige i Eurovision 2022?

– Overkligt. Det vore en ära!

 

Flera saker på agendan

Förutom Melodifestivalen väntar en turné senare under året och en massa låtsläpp. Så håll utkik på det om du gillar Cornelias musik. Hon vill även passa på att tipsa om en närliggande spelning.

– På kort sikt så har jag ett live-streamat akustiskt gig från mitt vardagsrum den 9/2 som man inte får missa!, säger hon med glädje.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Cornelia Jakobs stort lycka till i deltävlingen och i årets Melodifestival! Vi vill även tipsa om att du kan följa Cornelia Jakobs via hennes officiella Facebooksida och Instagramkonto!

 


 

Kommentera