Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Ryan O’Shaughnessy för Irland i Eurovision 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Irlands nationella TV-bolag RTÉ har nu presenterat sitt val av artist och bidrag till Eurovision 2018. Efter en intern uttagning som pågått sedan i somras har nu resulterat i att det blir sångaren Ryan O’Shaughnessy med låten “Together” som får åka till Lissabon i maj. Låten kommer enligt uppgifter att släppas inom några veckor.

 

Om artisten

Ryan O’Shaughnessy, född 27 september 1992, är uppvuxen i en musikalisk familj och har sysslat med musiken i stort sett sen barnsben och förutom sången spelar han även gitarr, piano och saxofon. År 2012 deltog han i irländska The Voice och strax därefter deltog han även i brittiska Talang, där han framförde sin egenskrivna låt “No Name”. I Talang tog Ryan sig till final där han hamnade på femte plats.

Efter Talangäventyret blev han signad av Sony Music och har haft igång karriären därefter med fler låtsläpp och turnéer i bl.a. USA och Kanada.

Nu ska han alltså få åka till Lissabon i maj och tävla för Irland i Eurovision Song Contest.

Vi kommer att kommentera mer om Ryan senare i vår då vi presenterar alla tävlande.

 

Om Irlands uttagning

Det blir nu tredje gången gillt som Irland väljer artist och bidrag till Eurovisionen internt. Årets artist och bidrag har valts ut efter en nationell antagning och sedan har en expertkommitté bestående av personer som arbetar professionellt med musikindustrin på Irland fått välja ut den låt som de tyckt bäst om. RTÉ fick in över 300 bidrag att välja bland.

 

Irland ställer sig i ledet av klara länder

Irlands låt är alltså inte presenterad ännu, men då Irland valt både artist och låt är de i stort sett helt klara med sitt val i år. Övriga länder som också är klara med både artist- och bidragsvalet till årets Eurovision Song Contest är Albanien (Eugent Bushpepa med låten Mall), Frankrike (Madame Monsieur med låten Mercy“), Spanien (Alfred & Amaia med låten Tu Canción) samt Tjeckien (Mikolas Josef med låten Lie To Me).

Utöver dessa länder finns ytterligare åtta länder som är helt klara med internvalda artist. Dessa länder är Ryssland (Julia Samoylova), Georgien (Iriao), Australien (Jessica Mauboy), Österrike (Cesár Sampson), Nederländerna (Waylon), Azerbajdzjan (Aisel), Finland (Saara Aalto) och Belgien (Sennek).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen