Österrike skickar Cesár Sampson till Eurovision 2018

EUROVISION 2018. Österrikiska TV-bolaget ORF har meddelat att man internt valt ut sångaren Cesár Sampson att representera Österrike i Lissabon 2018. Vilken låt han kommer att få med sig kommer enligt uppgifter att presenteras under vintern 2018.

 

Vem är Cesár Sampson?

Sångaren Cesár Sampson har varit i musikbranschen en längre tid. Redan som sjuttonåring började han turnera med flera välkända österrikiska artister världen över. Men på senare tid har han mer arbetat bakom kulisserna som låtskrivare och musikproducent i internationella produktioner. Han har även två stycken Eurovisionbidrag med i bagaget, nämligen Bulgariens bägge bidrag 2016 och 2017 som tog Bulgarien upp till toppen av Eurovisionen igen. Cesár Sampson var nämligen av låtskrivarna i teamet Symphonix International som producerade dessa låtar.

Men nu tar Cesár alltså klivet upp på scenen för sitt hemland Österrike. Vilken låt som han får med sig kommer enligt uppgifter presenteras under tidig 2018.

Vad tycker du om Österrikes val av artist och bidrag? Kommentera gärna!

 

PS: Österrike är nu femte landet ut för Eurovision-säsongen 2018 att presentera sin artist. Sedan tidigare är även Nederländerna (Waylon), Azerbajdzjan (Aisel), Finland (Saara Aalto) och Belgien (Laura Groeseneken) klara med sina internt utvalda artister.

 

Final fyra år i rad för Österrike

Österrike har genom sin medverkan i Eurovisionen tidvis haft många motgångar, men under de senare fyra åren har man i alla fall lyckats vara i final varje år. Efter Conchitas seger med ”Rise Like A Phoenix” i Köpenhamn 2014 stod Wien värd för tävlingen, för första gången på 48 år ska tilläggas. De tre senaste åren har Österrike dock hamnat sämre i finalen, bland annat har man då och då haft svårt att attrahera både juryerna och tittarna. Det har oftast slutat med att bara den ena av dem två gillat låtarna, som ifjol när Österrike hamnade 11:a hos juryerna med 93 poäng men blev nollade av tittarna.

Så här såg det ut ifjol när Nathan Trent tävlade för Österrike med låten ”Running on Air”:

 


 

Kommentera