Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Ryssland skickar Julia Samoylova till Eurovision 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR 2018. Ifjol skulle ryska sångerskan Julia Samoylova fått representera Ryssland i Eurovision i Kiev. Men på grund av den konflikt som råder mellan Ryssland och Ukraina fick Julia Samoylova inget inresetillstånd varför Ryssland sedermera hoppade av tävlingen. Nu ett år senare ger ryska TV-bolaget Channel One Julia Samoylova en ny chans att delta i Eurovisionen.

Efter en del rykten har EBU nu bekräftat att Channel One har valt ut Julia Samoylova som tävlande artist för Ryssland i år. Denna gång ska det nog inte vara några problem att delta eftersom Ryssland åtminstone inte är i politisk konflikt med Portugal.

Vilken låt som Julia Samoylova ska tävla med i Eurovision 2018 är ännu inte avslöjat, utan fram till vi vet det kan vi bara bjuda på den låt som hon skulle ha tävlat med i Kiev ifjol. Den låten hette “Flame Is Burning” och såg ut så här:

 

Kommentera gärna vad du tycker om det ryska beskedet!

 

Bakgrund: kontrovers mellan Ryssland och Ukraina

Efter fjolårets mycket tråkiga historia där den politiska konflikten som råder mellan Ukraina och Ryssland ställde till det för det ryska deltagandet i Eurovision 2017. Efter att Ryssland, relativt sent för säsong 2017, valde ut sin artist Julia Samoylova så kom snart därefter beskedet från de ukrainska myndigheterna att hon ej skulle få inresetillstånd i Ukraina. Detta för att den ukrainska säkerhetstjänsten ansett att hon brutit mot ukrainsk lag genom att framträda på en konsert på Krimhalvön år 2015, alltså året efter Ryssland annekterade Krim. Efter det kom EBU med besked att man skulle låta Julia få framträda över satellitlänk från Ryssland i ESC-sändningarna, men detta tackade Channel One nej till, och ett tag senare valde man att hoppa av helt och hållet.

Under förra sommaren redde EBU ut ansvarsfrågan mellan Ryssland och Ukraina, där Ryssland var välkomna att delta igen. I höstas kom också beskedet att Ryssland skulle göra comeback, men fram till nu har det varit oklart vilken slags uttagning det blir. Nu är det bekräftat att det blir ett internval.

 

Ryssland blir åttonde landet ut som (åtminstone) väljer artist internt

Notera att Ryssland blir det åttonde landet ut att bli klar med internval artist. Övriga länder som också är klara med detta val är Georgien (Iriao), Australien (Jessica Mauboy), Österrike (Cesár Sampson), Nederländerna (Waylon), Azerbajdzjan (Aisel), Finland (Saara Aalto) och Belgien (Sennek). Av dessa är det åtminstone ett land (Finland) som utser sitt tävlingsbidrag genom final.

De enda länderna som är helt klara med artist och bidragsval är Albanien (Eugent Bushpepa med låten Mall), Frankrike (Madame Monsieur med låten Mercy“) samt Tjeckien (Mikolas Josef med låten Lie To Me).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen