Betting på Melodifestivalen 2021 – inför den stora finalen

Förra årets finalister. Foto: ESC-Panelen.

Finalen av Melodifestivalen är nu inte alls långt borta. Den 13 mars står det klart vem eller vilka som får den stora äran att titulera sig som vinnare av Melodifestivalen 2021. Engagemanget kring folkfesten är i år enormt stort, där tittarsiffrorna är rekordhöga. Något som kommit att bli ett populärt nöje är betting på Melodifestivalen, där man har möjlighet att spela på odds kopplat till utfallet i tävlingarna, presenterade av bettingsajter på nätet.

 

Så fungerar odds på Melodifestivalen

Odds på Melodifestivalen är inget nytt och det är många som fått upp ögonen för betting på Melodifestivalen, som enligt många gör upplevelsen av tävlingen lite extra spännande. Melodifestivalen odds 2021 går att hitta hos olika bettingaktörer på nätet, där man under deltävlingarna kunnat spela på olika utfall. Exempelvis har odds presenterats på vilket bidrag som går direkt till final, vilket bidrag som går till andra chansen och vilket bidrag som slutar på sista plats. Inför den stora finalen presenteras vinnarodds, samt odds för hur resterande placeringar ska komma att falla ut. Grundprincipen för odds på Melodifestivalen är densamma som för annan traditionell sportsbetting; är oddset högt är sannolikheten lägre (men utdelningen desto bättre), är oddset lågt är sannolikheten större (men utdelningen desto sämre).

För att kunna spela på odds behövs ett konto på en bettingsajt, samt mobilt bankID för verifiering och insättning. När du skapat ett konto och loggat in kan du navigera sig fram till rätt sektion, ofta presenteras odds på melodifestivalen under en evenemangssektion. Därefter kan du lägga ett spel på valfritt odds, varpå en kupong skapas och sparas till ditt konto. Sedan är det bara att bänka sig framför finalen och hålla tummarna för att ditt spel går in.

 

Att tänka på inför betting på Melodifestivalen

För att lyckas med betting på Melodifestivalen behöver spelaren både ha koll på sin sak, och lite tur. Regel nummer ett är att göra research för att skapa goda förutsättningar. Kolla på hur de tio finalisterna har presterat tidigare och hur deras bidrag ställer sig mot varandra. Det är även fördelaktigt att hålla koll på mediebevakningen runt artisterna. Har din favorit exempelvis åkt på en förkylning vill du garanterat veta om det. Att hålla koll på hur experter i musikvärlden rankat de olika bidragen är också bra att hålla i bakhuvudet när du funderar över vilka odds du vill spela på.

Underskatta inte heller din magkänsla. Visst har proffsen ofta koll på läget, men det bör understrykas att magkänslan också bör vägas in i jakten på lyckosamma spel. Att gå emot strömmen brukar innebära att spela på något högre odds, vilket är positivt om spelet skulle gå in. Har du en stark känsla av att ett av bidragen kommer ta hem vinsten, trots att oddsen säger annat, kan det vara ett smart drag att lita på din intuition.

Finalen av Melodifestivalen 2021 närmar sig med stormsteg, och nu är det inte alls länge kvar tills det att folkfesten avgörs och en vinnare koras. Missa inte den stora finalen som går av stapeln den 13 mars, som vanligt sänds tävlingen på SVT.

 


 

Kommentera