Eurovision 2021: Lyssna på låtarna i den första semifinalen

 

EUROVISION 2021. Alla bidrag till årets Eurovision är nu officiellt valda och publicerade och därför har det blivit dags att börja lyssna in sig på startfälten. I denna artikel har vi sammanställt de 16 bidrag* som kommer att tävla om tio finalplatser i den första semifinalen den 18:e maj.

Senare under våren kommer vi självklart fördjupa oss mer i bidragen som tävlar, bland annat kommer du såklart att få reda på vad vi tycker och tror om utgången för respektive land. Se därför detta som en slags mjukstart inför det som väntar om (i skrivande stund) två månader. Du får själv gärna kommentera vilken låt eller vilka låtar du har som favoriter just nu!

* Belarus kommer inte till start i årets tävling. Deras första tävlingsbidrag blev diskvalificerat då det bröt mot tävlingsreglerna och det hände även med deras andra försök. I och med att de inte kunde leverera ett godkänt bidrag i tid får nu Belarus inte delta i årets Eurovision.

 

Startfältet

I och med att startordningen släpps i ett senare skede placerar vi länderna tills vidare i alfabetisk ordning.

 1. Australien: Montaigne – Technicolor
 2. Azerbajdzjan: Efendi – Mata Hari
 3. Belgien: Hooverphonic – The Wrong Place
 4. Cypern: Elena Tsagrinou – El Diablo
 5. Irland: Lesley Roy – Maps
 6. Israel: Eden Alene – Set Me Free
 7. Kroatien: Albina – Tick-tock
 8. Litauen: The Roop – Discotecque
 9. Malta: Destiny – Je Me Casse
 10. Nordmakedonien: Vasil – Here I Stand
 11. Norge: TIX – Fallen Angel
 12. Rumänien: Roxen – Amensia
 13. Ryssland: Manizha – Russian Woman
 14. Slovenien: Ana Soklič – Amen
 15. Sverige: Tusse – Voices
 16. Ukraina: Go_A –Shum

 

Avslutningsvis följer också ett inofficiellt recap med alla bidrag i denna semifinal

 


 

Kommentera