Gabriels andra topplista inför Eurovision 2024

PANELENS TOPPLISTA 2024. Då har det blivit dags att presentera Gabriels andra topplista för Eurovision-säsongen 2024. Detta är således hur han väljer att rangordna de 37 tävlingsbidragen innan liveframträdandena på Eurovision-scenen i Malmö Arena visas.

Den här gången kommenterar han också sina val och därför börjar listan i bakvänd ordning, dvs. från plats 37 och framåt. Inom parentes står placering vid föregående lista som publicerades den 23:e mars.

 

Plats 37 till 30

37 (37). Israel: Eden Golan – Hurricane

Eden sjunger väldigt bra! Jag tror att Israel hade kunnat vinna med denna låt vilket år som helst men inte just i år tyvärr. Jag tror Israel når final.

 

36 (35). Grekland: Marina Satti – Zari

Grekland har gjort bort sig i mina ögon! Grekland ligger väldigt högt upp på oddslistorna runt om på internet men jag tror att Grekland tyvärr kommer faila. Men jag har haft fel förr.

 

35 (36). Cypern: Silia Kapsis – Liar

Jag har tröttnat tyvärr på Cyperns popmusik som skickas varje år… så tyvärr är detta är nolla för mig i år.

 

34 (32). Lettland: Dons – Hollow

Tyvärr är Lettland med i min kategori som tråkigast låt i år. Final når dem tyvärr ej och fortsätter streaken med missa final.

 

33 (34). Albanien: Besa Kokëdhima – Titan

Årets bidrag är en ballad! Men det är tyvärr för tråkigt i min smak. Jag tror att Albanien skulle behövt behålla låten på albanska om den skall komma nån vart i årets tävling.

 

32 (29). Island: Hera Björk – Scared of Heights

HERA BJÖRK IS BACK! Ja detta skrek jag när hon vann i Islands uttagning. Men jag insåg senare att… låten håller inte Eurovision-standard. Så tyvärr är Island väldigt lågt för mig i år…

 

31 (31). Tyskland: Isaak – Always on the Run

Tyskland kommer tyvärr nog inte komma bättre än botten 5 i år. Bra artist en skön låt men den är för simpel och tråkig.

 

30 (28). Azerbajdzjan: Fahree feat. Ilkin Dovlatov – Özünlə apar

Jag tycker att Azerbajdzjans låt är bra men jag känner att den kommer dö ut i sin semifinal tyvärr.

 

Plats 29 till 20

29 (30). San Marino: Megara – 11:11

Europas minsta land skickar i år en rocklåt! Trodde nästan att när Flo rida var med 2021 med Senhit skulle bli San Marinos storslag men detta är steget större nästan! Vi får se vad som händer.

 

28 (27). Australien: Electric Fields – One Milkali (One Blood)

I år skickar Australien duon Electric Fields, de har försökt vara med innan och ramlat på målsnöret i hemlandets uttagningsprocess. Men i år får de chansen! Och var tycker jag om låten? … Meh… tyvärr för tråkigt för min smak! Men vi får se vad som händer.

 

27 (33). Luxemburg: Tali – Fighter

Efter ett 30-årsuppehåll från Eurovision så är Luxemburg tillbaka! Jag tycket de har skickat en låt som känns väldigt Luxemburg och stabil. Vi får se vad som händer.

 

26 (26). Malta: Sarah Bonnici – Loop

I år försöker Malta med en något lite mer poppigare låt som jag tror tyvärr kommer försvinna in i mängden i denna semifinal och då inte ta sig till final tyvärr. Låten är tyvärr bland de lägre regionerna hos mig.

 

25 (25). Moldavien: Natalia Barbu – In the Middle

Landet som har snott poäng från låtar som man hade kunnat tänka senaste åren har i år skickat en ganska simpel låt som vi får se hur det går för. Jag tror tyvärr inte för final.

 

24 (18). Danmark: Saba – Sand

Danmarks bidrag i år är en klassisk Eurovisionlåt som kommer kunna ta sig till final och hamna i mitten säkert. Talar tyvärr inte så mycket för mig.

 

23 (22). Estland: 5miinust & Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

Om man kollar till Estland så vet man ALDRIG vart man har dem. Förra året kom de i top 10 i år vet man inte ens om de når final… jag tycker låten är helt okej.

 

22 (24). Spanien: Nebulossa – Zorra

Spanien skickar nåt nytt och annorlunda i år jämfört med vad de brukar skicka. Och det är verkligen bra. Men jag tror tyvärr Spanien kommer drunkna i årets final.

 

21 (21). Portugal: Iolanda – Grito

Portugal är landet som skulle kunna skrälla i årets tävling! Fin röst och fint framträdde. Vi får de vad som händer.

 

20 (20). Georgien: Nutsa Buzaladze – Firefighter

Årets bidrag Georgien skickar är ungefär på samma nivå som i fjol, dock att då ville jag de skulle nå final. Jag tror tyvärr att Georgien faller i år igen på målsnöret.

 

Plats 19 till 11

19 (23). Slovenien: Raiven – Veronika

I slutet av förra året så lovade Slovenien att skicka en låt som skulle kunna gå långt i Eurovision! Men jag tror tyvärr inte på detta! Men vi får se.

 

18 (17). Sverige: Marcus & Martinus – Unforgettable

Här har vi Norge 2.0! Nä jag skämtar, men jag tycker det är roligt och bra att vi skickar något nytt på artisthåll! När senast var det 2 stycken med på scen för Sverige? Nån gång mellan 2000-2004 tror jag tusan. Kan ha fel. Jag tycker låten håller en jämn kvalité och det kommer nog sluta med en mittenplacering för bröderna M.

 

17 (19). Kroatien: Baby Lasagna – Rim tim tagi dim

Kroatien vinnare av Eurovision 2024? Ja om vi ska lita på de flesta Eurovision-fans, våran panel och bettingsidor så vinner de i år! Jag tror inte det kommer ske tyvärr. Men i topp 5 absolut!

 

16 (15). Tjeckien: Aiko – Pedestal

Årets tjeckiska låt Pedestal av Aiko är en bra poplåt som lyftes när re-vampen kom! Gjorde låten så mycket bättre. För mig kan Tjeckien skrälla i årets tävling och sluta bra till.

 

15 (13). Irland: Bambie Thug – Doomsday Blue

Vad skall jag säga? Denna låt är helt galen och tokig! Och jag tror tusan att detta kan gå hem. Irland mot final säger jag!

 

14 (12). Storbritannien: Olly Alexander – Dizzy

Kan detta vara året då Storbritannien vinner Eurovision?… Nej jag tror inte detta. Men en bra plats i finalen kommer de få med sin MYCKET erfarne artist Olly Alexander som är känd från gruppen Years and Years! Jag tycker låten är bra!

 

13 (11). Frankrike: Slimane – Mon amour

Frankrike bjuder i år på en av årets bästa ballader. Jag tror att Frankrike kan göra ett stabilt resultat och nå top 10.

 

12 (14). Österrike: Kaleen – We Will Rave

RAVE!!! RAVE!!! Ja årets låt från Österrike har ett budskap och det är att vi ska göra en Rave! Jag är på! Jag tror Österrike kommer bli årets stora partydänga i arenan!

 

11 (10). Italien: Angelina Mango – La noia

Italiens bidrag i år är högt tippat bland oddsen och Eurovisionfans. Jag tror Italien kan göra ett godkänt och bra resultat som kan sluta med top 15.

 

Plats 10 till 4

10 (09). Belgien: Mustii – Before the Party’s Over

Belgien har i år mixat ihop alla bidrag de har skickat senaste 10 åren och fått ihop ”Before the Party’s Over” och vad tycker jag om denna låt? Den är väldigt bra! Hoppas Mustii verkligen kan framföra den på scen bra.

 

09 (07). Litauen: Silvester Belt – Luktelk

Litauen är väldigt bra i år och har storsatsat! Frågan är om de når publiken? Jag tycker om låten.

 

08 (08). Armenien: Ladaniva – Jako

Årets låt från Armenien är en riktigt glad låt som är inspirerad av musik från hemlandet. Jag tycker om låten väldigt mycket. Förra året kom Armenien till final och kom på en 14:e plats. Kan de slå detta i år?

 

07 (05). Finland: Windows95man – No Rules!

No Rules! Ja så heter årets bidrag från Finland. Och den framförs av Windows95man. Helt galet artistnamn och nummer som kommer framföras. Vad tycker jag? Genialiskt! Jag tror detta kan gå hem.

 

06 (16). Serbien: Teya Dora – Ramonda

Årets ballad från Serbien är en av de bästa vi har i år! Jag känner på mig att Serbien kommer kunna ta sig långt då de sticker ut med detta!

 

05 (04). Ukraina: Alyona Alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

Här kommer den första av de 5 länderna som får en 5-poängare av mig. Jag tycker verkligen om årets låt Teresa & Maria! Jag tror i år att Ukraina kommer få en del röster i årets upplaga med. Jag tror på en top 10 placering för Ukraina!

 

04 (06). Nederländerna: Joost Klein – Europapa

Här kommer min nästa fempoängare i årets startfält! Jag älskar låten Europapa och den får mig på glatt humör de dagar saker känns tufft. Skulle inte förvåna mig om Nederländerna kommer ta sig till en top 5 placering i årets tävling, eventuellt kanske vinna?

 

Gabriels topp 3

Tredje plats (02). Polen: Luna – The Tower

Tredje låten som får min 5-poängare. Låten ”The Tower” av Luna får mig på glatt humör och får mig att alltid sjunga med. Jag hoppas verkligen att Polen tar sig långt i tävlingen!

 

Andra plats (03).Schweiz: Nemo – The Code

Här har vi en av dem som kommer kunna vinna hela Eurovision! Nemo är en väldigt bra artist och sjunger underbart! Vi får se vad som händer.

 

Min vinnare (01). Norge: Gåte – Ulveham

I år har Norge överträffat mig stort! När jag först hörde låten i MGP (norska uttagningen) så visste jag att de kommer vinna i Norge! Och skulle slå igenom i Eurovision också! Detta är också en av de som jag kommer  dela ut 5 poäng till i årets tävling. Jag hoppas verkligen att Norge slutar högt upp!

 


 

Kommentera