Cazzi Opeia: ”Det var som att hela passionen kom tillbaka till mig i och med den här låten”

Foto & copyright: Julia Dansarie/EKKO Music Rights Europe
Bilden är publicerad med tillstånd av Clap Your Hands AB.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens deltävling fick vi en pratstund med Cazzi Opeia som tävlar med bidraget ”I Can’t Get Enough”.

 

I år är det Melodifestivaldebut för sångerskan Moa Carlebecker, eller Cazzi Opeia som hon kallar sig som artist, och just nu laddar hon upp inför sin medverkan i helgens deltävling. Att hon har fått komma med i startfältet beskriver hon som helt underbart roligt.

– Jag svävar som på moln och det har jag gjort sedan jag fick reda på att jag skulle vara med. Det känns overkligt kul att få vara med i den här coola kärleksbubblan, säger Cazzi Opeia.

 

Behövde en paus från sitt eget artisteri

Efter att Moa hade arbetat med sitt artistprojekt Cazzi Opeia i 12 år tog hon en paus från det för att samla ny energi och för att få känna att det skulle vara roligt igen. Pausen har varat i hela fyra år där hon under tiden har haft en framgångsrik låtskrivarkarriär inom K-popvärlden med flera listettor på Billboard, miljoner sålda album och miljarder streams. Kort sagt – en framgångssaga!

– Jag behövde ett break från mitt projekt och för att fokusera på en grej och när jag fick en ganska fet karriär inom K-pop så valde jag att fokusera på det. Men nu ska jag vara med i Mello och den låt jag ska sjunga blir jag fortfarande så glad av efter att ha kunnat lyssna på den i över ett halvår. Jag ler fortfarande när jag trycker på play.

Hon berättar vidare att när hon och låtskrivarteamet skrev ”I Can’t Get Enough” som hon nu ska tävla med i Melodifestivalen kände hon att hon hade hittat hem igen.

– Det var som att hela passionen kom tillbaka till mig i och med den här låten. Och det var en riktigt häftig känsla. Det var universum som hjälpte till lite där, säger hon med ett leende.

 

Har du några idoler som du inspireras av?

– Väldigt många skulle jag säga. Annie Lennox har alltid varit en stor idol och Spice Girls är ett band jag fortfarande lyssnar på och blir väldigt inspirerad av. Queen har jag lyssnat mycket på, berättar Cazzi Opeia.

– Jag blir inspirerad av det mesta faktiskt. Jag lyssnar mycket på radio och P3 och hör många nya låtar där. När man står och lagar mat så har man P3 och tänker ’shit va grymt’ och blir inspirerad. Jag tycker man blir inspirerad från höger och vänster hela tiden av andra talangfulla musiker, tillägger hon.

 

Har arbetat med tidigare Melodifestivaldeltagare

I år är det alltså dags Cazzi Opeia att göra comeback och det sker på den stora Melodifestivalsscenen i Globen med låten ”I Can’t Get Enough” som hon har gjort tillsammans med Bishat Araya och Jakob Redtzer samt Paul Rey, som ju tidigare tävlat i Melodifestivalen.

Cazzi Opeia berättar för oss att låten skapades vid ett låtskrivarcamp som ägde rum på ett hotell i Stockholm där hon fick lära känna låtskrivarna som hon inte hade arbetat med förut. Att åka på sådana camps tycker hon personligen är roligt, framförallt för att man får lära känna nya människor. Det började i alla fall med att de började skriva på en annan låt som alla fyra kände var bra men kanske inte tillräckligt bra. Så de tog en lunchpaus där de kunde slappna av och lära känna varandra.

– Vi hade i alla fall skitkul, gick tillbaka till hotellet och vi sa att ’nu skippar vi den idén och börjar på något annat’. Och det var verkligen ’ska vi börja på något nytt eller säga tack för idag?’ för klockan var halv tre och vi fick vara på hotellet till åtta.

 

De valde att stanna kvar på hotellet och började med att lägga några ackord och några stråkar på det. Bara någon timme senare var låten klar.

– Vi skrattade, skrek, hoppade i hotellrumssängen för ’oh my god det är så jävla fett’. Alla bara kände det rakt in i magen och det var i hela den vevan som jag kände att jag måste släppa den här för den här är så jag. Då bestämde vi oss för att skicka in den till Mello med mig som artist, berättar Cazzi Opeia.

 

Väldigt många bra låtar och artister

Under de två veckor som årets Melodifestival hittills har pågått har Cazzi Opeia suttit och kollat in sina medtävlande och det finns bara beröm att ge.

– Jag tycker det är en väldigt hög nivå, väldigt mycket bra låtar och grymma artister. Jag blir bara glad när jag ser det att man får vara en del av det och försöker inte tänka ’åh gud va bra hon var’ och att man ska tävla mot varandra. Jag försöker inte tänka så utan mer ’praisa’ de andra för de är så grymma och det är bara jättekul att få vara en del av samma grej som de gör, säger Cazzi Opeia.

 

Om vi leker med tanken att du blir uppropad först av alla på lördag att du har fått den första finalplatsen. Hur skulle det kännas?

– Haha, jag skulle börja gråta, säger Cazzi Opeia med ett härligt skratt.

– Alltså det skulle vara jätte-, jätte-. Jag hittar inte ens orden men det skulle vara helt galet roligt, inflikar hon.

 

På den här frågan tillägger Cazzi Opeia att hon har tagit detta steg för steg sedan hon fick reda på att hon skulle vara med i årets tävling med allt från möten till intervjuer, repetitioner och genrep.

 

Och om det tar sig hela vägen till Turin i maj, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige i Eurovision 2022?

– Wow, att få representera Sverige i Eurovision hade varit en dröm. Jag är jättegärna kvar till dess, säger Cazzi Opeia med ett leende.

– Och att få ut ”I Can’t Get Enough” ännu länge ut i världen än Sverige också hade varit väldigt uppskattat och kul att få vara med ända fram till dess. Så det hade varit väldigt välkommet och jag hade tyckt det hade varit skitkul att få vara med så långt, tillägger hon.

 

Ett hemligt projekt väntar

Vi rundar av vårt samtal med lite funderingar på hur det ser ut för Cazzi Opeias år 2022. Bland annat teasar hon om ett hemligt projekt som hon är aktuell kring och vilket det är kommer att bli känt vid en viss tidpunkt. Förutom det kommer hon att fortsätta skriva K-pop och så fortsätter även den egna artistkarriären med kommande gigs. Så tipset är att hålla utkik på Facebook och Instagram för information som släpps.

Med det sagt vill vi passa på att önska Cazzi Opeia stort lycka till i deltävlingen och i årets Melodifestival!

 


 

Kommentera