Resultat avgjorda uttagningar vecka 2, 2021

RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick under vecka 2, 2021. Denna gång handlar det om de inledande heaten för Pabandom iš naujo i Litauen respektive Norsk Melodi Grand Prix i Norge.

 

norway_smallNorge: Norsk MGP – heat 1

Det första heatet i Norges Norsk MGP 2021 avgjordes den 16:e januari och det var endast tittarna som kunde rösta fram vilken låt som skulle vinna. Detta skedde via en onlineomröstning i tre omgångar.

Själva startfältet bestod av fyra tävlande vilka lottades in i två dueller med två bidrag per duell. I varje duell framfördes tävlingsbidragen och först därefter påbörjades en kortare omröstning innan resultatet lästes av. Bidraget med flest röster gick sedan vidare till en avgörande duell (Guldduellen) där tittarna fick kora heatets vinnare.

Utöver heatets vinnare är sedan tidigare 6 bidrag redan klara att tävla i finalen, vilka är s.k. direktkvalificerade bidrag. Du kan läsa mer om dem i denna artikel. Två av dessa bidrag (KEiiNO med Monument och TIX med Ut Av Mørket) framfördes i programmet men då endast som gästinslag och inte som tävlingsbidrag. Det är först i finalprogrammet den 20:e februari som tittarna kommer att kunna rösta på dessa 6 låtar.

 

Resultat

De fetmarkerade bidragen i duell 1 & 2 gick vidare till den avgörande duellen och i den duellen står heatets vinnare i fetstil.

 

Duell 1 (i startordning)

 1. Stina Talling – Elevate
 2. Beady Belle – Playing With Fire

 

Duell 2 (i startordning)

 1. Jorn – Faith Bloody Faith
 2. Blåsemafian ft. Hazel – Let Loose

 

Avgörande duellen (i startordning)

 1. Stina Talling – Elevate
 2. Blåsemafian ft. Hazel – Let Loose

 

Kommentar

Det här resultatet innebär således att Blåsemafian ft. Hazel med bidraget “Let Loose” skickas vidare till finalprogrammet den 20:e februari (tillsammans med de i skrivande stund redan 6 direktkvalificerade bidragen) medan Beady Belle, Jorn och Stina Talling kommer att en än gång få ta tittarnas hjälp, denna gång för att försöka bli framröstade som finalens wildcard. Den omröstningen sker den 14:e februari.

 

 

lithuania_smallLitauen: Pabandom iš naujo – heat 1

Samma kväll som Norges första heat sändes avgjordes även det första heatet i Litauen där tio bidrag tävlade om fem platser i den kommande semifinalen. Det var tittarna som tillsammans med en studiojury fick rösta fram vilka bidrag som skulle gå vidare. Slutresultatet blev som följer (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

Följande bidrag röstades vidare till semifinalen:

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 • 6. Black Spikes & Indrė Launikonytė – Don’t Tell Me” (4 + 8 = 12p)
 • 7. Donata Virbilaitė – The Way I Am” (7 + 3 = 10p)
 • 8. Aldegunda – Sit Down (3 + 4 = 7p)
 • 9. Twosome – I Love My Bear”  (2 + 2 = 4p)
 • 10. Thomas Tumosa – Wish(2 + 1 = 3p)

 

Notering: Bidrag med samma totalsumma rankas i juryns rangordning.

 


 

Kommentera