Premiär för Litauens Pabandom iš Naujo 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Denna lördagskväll (8:e januari) startar Litauens uttagning Pabandom iš Naujo med det första av tre heats där 11 av de 36 utvalda tävlingsbidragen medverkar. Bidragen tävlar om 6 platservår i de kommande semifinalerna och resultatet avgörs av både tv-tittarna och en studiojury.

Notera att programmet spelades in den 4:e januari men det är först i slutet av själva sändningen som resultatet av de kvalificerade bidragen avslöjas.

Här hittar du vår inför-artikel, där även länk till sändningen finns. Sändningen börjar kl 20.00.

 

Startfältet

Följande bidrag tävlar i det första heatet (listade i bokstavsordning efter artist):

 1. Aldegunda – “Holiday
 2. Augustė Vedrickaitė ft. under – “Before you’re 6 ft under”
 3. Elonas Pokanevič – “Someday
 4. Erica Jennings – Back to myself
 5. Gabrielė Goštautaitė – “Over
 6. Joseph June – “Deadly
 7. Mary Mo – “Get Up”
 8. Sun Francisco – Dream Again
 9. Urtė Šilagalytė – Running Chords
 10. Viktorija Faith – Walk Through The Water
 11. Voldemars Petersons & the Break Hearters – “UP

 

Notering: I det här heatet skulle även Basas Pegagas ha medverkat, men av olika skäl skjuts deras medverkan upp till någon av de två kommande heaten. Därav att heaten kommer att ha olika många tävlande (istället för 12 bidrag per heat).

 

Vilka tävlar i kommande heats?

LRT har bekräftat vilka bidrag som ska tävla i hela upplagan, dock har de inte lagt ut heat-fördelningen inför heat 2 och 3. I och med det har vi valt att lägga resterande namn här nedan i bokstavsordning efter artist:

 

 • Artūras Aleksiejus – “Out of mind”
 • Basas Pegasas – “Ponai
 • Clockwork Creep – “Grow
 • Emilijana Katauskaitė – “Illuminate
 • Emilija Valiukevičiūtė – “Overload
 • GABREA – “Make It Real”
 • Gebrasy – “Into Your Arms”
 • Geleibra – “Aš jaučiu tave”
 • Gintarė Korsakaitė – “Fantasy Eyes”
 • Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 • Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 • Justin 3 feat. nanaart – “Something That Is Natural”
 • Lolita Zero – “Not Your Mother”
 • Mėnulio fazė – Give Me A Sign
 • Monika Linkytė – “See You Again”
 • Monika Liu – “Sentimentai
 • Moosu X – “Love That Hurts”
 • Natalia Kharetskaya – “Cosmic Bride”
 • Queens of Roses – “Washing Machine”
 • Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 • Titas & Benas – “Getting Through This”
 • Vasha – “Git
 • Viktorija Kajokaitė – “Piece of universe”
 • Vilija Matačiūnaitė – “Šimtas vienas”
 • Živilė Gedvilaitė – “Lioness

 

 

· Tävlingsupplägget

Enligt vad litauiska LRT tidigare har bekräftat kommer årets litauiska Eurovision-uttagning att bestå av tre heats, två semifinaler och en final, vilka sänds lördagarna mellan den 8:e januari och 12:e februari. Från början är det 36 artister med varsin låt som deltar där sedan tittar- och juryomröstningar avgör vilka 18 bidrag som ska få tävla vidare i semifinalerna följt av vilka åtta bidrag som ska tävla i den avgörande finalen. Från varje heat röstas således topp 6 vidare till semifinalerna och från varje semifinal röstas topp 4 vidare till finalen. Vinnaren blir sedan The Roops efterföljare i Eurovision som får representera Litauen i Turin i maj.

Programledare för alla sändningar blir trion Giedrius Masalskis, Ieva Stasiulevičiūtė och Richardas Jonaitis.

 

Återkommande artister

Ett flertal av de 36 tävlande artisterna har varit med förut i en eller flera tidigare litauiska Eurovision-uttagningar. Exempelvis från fjolårets upplaga är Aldegunda, Cosmic Bride, Gabrielė Goštautaitė, Gebrasy, Titas & Benas och Voldemars Petersons tillbaka och förutom dem hittar vi ytterligare artister från tidigare år: Augustė Vedrickaitė, Emilija Valiukevičiūtė, Gintarė Korsakaitė, Justin 3, Lolita Zero, Queens of Roses, Rūta Loop, Urtė Šilagalytė och Živilė Gedvilaitė.

Fyra tidigare litauiska Eurovision-representanter finns också med i startfältet. Det handlar om Erica Jennings (2001 som del av SKAMP), Ieva Zasimauskaitė (2018), Monika Linkytė (2015) och Vilija Matačiūnaitė (2014).

 


 

Kommentera