LITAUENS UTTAGNING. Det litauiska TV-bolaget LRT valde ut Litauens artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2022 genom uttagningen Pabandom iš Naujo.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum


Upplägg

Till skillnad från året innan var årets säsong av Pabandom iš Naujo något förlängd då den bestod av tre heats, två semifinaler och en final som avgjordes under januari och februari månad. Från en nationell antagning vlade LRT sedan ut 36 artister som fördelades ut över de tre heaten (dock ojämnt antal i varje program). Däremot hoppade två av dessa artister av p.g.a. medicinska och personliga orsaker.

I varje heat röstade tv-tittarna och en jury vidare 6 bidrag till två semifinaler, och i varje semifinal tävlade nio bidrag varav fyra gick till final. Samma modell användes sedan för att kora finalens vinnare.

Programledare för alla sändningar var trion Giedrius Masalskis, Ieva Stasiulevičiūtė och Richardas Jonaitis.

 

Återkommande artister

Ett flertal av de tävlande artisterna hade varit med förut i en eller flera tidigare litauiska Eurovision-uttagningar. Från fjolårets upplaga var t.ex. Aldegunda, Cosmic Bride, Gabrielė Goštautaitė, Gebrasy, Titas & Benas och Voldemars Petersons tillbaka och förutom dem fanns ytterligare artister från tidigare år: Augustė Vedrickaitė, Emilija Valiukevičiūtė, Gintarė Korsakaitė, Justin 3, Lolita Zero, Queens of Roses, Rūta Loop, Urtė Šilagalytė och Živilė Gedvilaitė.

Startfältet bestod även av fyra tidigare litauiska Eurovision-representanter: Erica Jennings (2001 som del av SKAMP), Ieva Zasimauskaitė (2018) och Vilija Matačiūnaitė (2014). Det var även tänkt att Monika Linkytė (som representerade Litauen 2015) skulle ha deltagit men hon var en av de som lämnade återbud.

 

Eurovision-resultat 2022

I finalen den 12:e februari utsågs Monika Liu med tävlingsbidraget ”Sentimentai” till representant för Litauen i Eurovision 2022.

 

Information om alla avgjorda sändningar finns längre ned på sidan eller via denna länk.

 

Finalen

Inför finalen i Litauens uttagning Pabandom iš Naujo hade först tre heats följt av två semifinaler avgjorts där såväl jury- som tittarröstning hade avgjort åtta bidrag som fick medverka. Och i likhet med föregående sändningar var det juryns (studiojuryn) och tv-tittarnas poäng som även den här gången adderades samman för att kora en vinnare, den artist som nu kommer att få representera Litauen i Eurovision 2022!

 

Fakta


 • Datum:
 • 2022-02-12

 • Tid:
 • 20:00 CET

 • Programledare:
 • Giedrius Masalskis, Ieva Stasiulevičiūtė och Richardas Jonaitis

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 • Mer info:
 • Panelen tycker till (inför) »
 • Resultat »

 

Startfält

De tävlande presenteras i startordning. Länkarna går till bidragens framträdanden i semifinalerna.

 • 1. Lolita Zero – Not Your Mother
 • Låtskrivare: Gytis Ivanauskas, Vitas Vaičiulis

 • 2. Ieva Zasimauskaitė – I’ll be there
 • Låtskrivare: Ieva Zasimauskaitė, M. Hausner

 • 3. Rūta Loop – Call Me From the Cold
 • Låtskrivare: Edgaras Žaltauskas, Kasparas Meginis, Rūta Žibaitytė

 • 4. Gebrasy – Into Your Arms
 • Låtskrivare: Audrius Petrauskas, Faustas Venckus

 • 5. Justė Kraujelytė – How To Get My Life Back
 • Låtskrivare: Justė Kraujelytė, Kasparas Meginis, Edgaras Žaltauskas

 • 6. Queens of Roses – Washing Machine
 • Låtskrivare: Michael James Down, Will Taylor, Primož Poglajen, Natalie Palmer

 • 7. Monika Liu – “Sentimentai
 • Låtskrivare: Monika Liubinaitė

 • 8. Augustė Vedrickaitė – Before you’re 6 ft under
 • Låtskrivare: Augustė Vedrickaitė, Paulius Vaicekauskas, Robertas Semeniukas

 

Så här tyckte vi (inför)! 


 1. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 2. Queens of Roses – “Washing Machine”
 3. Monika Liu – “Sentimentai
 4. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 5. Lolita Zero – “Not Your Mother”
 6. Gebrasy – “Into Your Arms”
 7. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 8. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”

Kommentar: Jag är konstigt nog positivt överraskad av Litauens final, som håller en respektabel kvalitet i år! Framgångarna med The Roop har smittat av sig – och Litauen har plötsligt fått ett musikaliskt driv igen! Roligt! I finalen så sticker ett antal låtar ut lite extra – jag vill lyfta fram Lolita Zero som är en av de konstigaste artisterna i finalen. “Not Your Mother” är ett extremt suggestivt och drag-betonat bidrag, som vanligtvis inte är min kopp te, men som här funkar tack vare ett magiskt scennummer som förvandlar drag acten till ren konst. Konstigt men hänförande! Också värt att nämna är “Sentimentai” som är tillräckligt udda för att bli ihågkommet men också tillräckligt välkomponerad för att kunna platsa i ESC. Min favorit är dock Rūta Loop med “Call Me From the Cold”, som är ett mästerligt regiserat nummer. En nästintill perfekt scenshow och en vacker låt – som jag tror hade platsat mycket väl i ESC. Den visar, på bästa sätt, att Litauen satsar på Eurovision igen – och att de hittat den vinnande formulan!


 1. Monika Liu – “Sentimentai
 2. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 3. Gebrasy – “Into Your Arms”
 4. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 5. Queens of Roses – “Washing Machine”
 6. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 7. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 8. Lolita Zero – “Not Your Mother”

Kommentar: Då är det dags för final i Litauen. Vill börja med o säga att det har varit roligt o följa Litauens uttagning. Vill också säga att hela min top 4 i finalen skulle jag kunna se i Eurovision, så det har varit tufft o välja. Men jag har kommit fram till ett beslut och jag tycker att Litauen ska skicka Monika Liu med låten ”Sentimentai” Som jag ger ett betyg 4 av 5. Enligt odden så kommer Monika vinna stort! men jag tror det kommer bli tajt i toppen! men det får tiden avgöra! Hoppas på en bra final på lördag kväll!


 1. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 2. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 3. Queens of Roses – “Washing Machine”
 4. Monika Liu – “Sentimentai
 5. Gebrasy – “Into Your Arms”
 6. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 7. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 8. Lolita Zero – “Not Your Mother”

Kommentar: Även om många personliga favoriter åkte ut i heaten till förmån för en del låtar som inte riktigt tilltalar mig tycker jag ändå att finalstartfältet i Litauen är bra, i alla fall ger jag minst hälften 3,5 eller mer i betyg. Min absoluta vinnare är Ieva Zasimauskaitė men tyvärr tror jag inte hon kommer att vinna i och med att hon tog sig vidare på en fjärdeplats i semi 2 och att Monika Liu nu två gånger på raken (både i heat och semi) är den enda som har lyckats få både juryns och tittarnas förstaplats. Skulle Monika nu ta hem allting så blir jag inte ledsen för det för jag tycker att “Sentimentai” är en bra låt och jag tror att låten skulle kunna ge Litauen ett bra resultat i Turin.


 1. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 2. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 3. Gebrasy – “Into Your Arms”
 4. Lolita Zero – “Not Your Mother”
 5. Monika Liu – “Sentimentai
 6. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 7. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 8. Queens of Roses – “Washing Machine”

Kommentar: Känns som att Rūta kommer från yttre rymden. Låten är nog mer konstnärlig än bra men det är ändå nåt med den som gör att jag vill lyssna. Känns dock som att vem som helst kan vinna och det gör faktiskt inget i detta svaga startfält.


 1. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 2. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 3. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 4. Gebrasy – “Into Your Arms”
 5. Queens of Roses – “Washing Machine”
 6. Monika Liu – “Sentimentai
 7. Lolita Zero – “Not Your Mother”
 8. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”

Kommentar: Litauens final då… ja det är inte så mycket att hänga i julgranen. Förvisso har ”How to Get My Life Back” vuxit stadigt på mig (vann dessutom sin semifinal) och den är min klara favorit. Men sen… är det inte så mycket mer. Min tvåa till exempel skulle bara få 2,5 i betyg, medan övriga ligger mellan 2 och 1. Det är således inte lätt att placera dem då. Ställer som sagt mitt hopp på Justė Kraujelytė, som är den med mest potential till att göra något stort.


 1. Queens of Roses – “Washing Machine”
 2. Monika Liu – “Sentimentai
 3. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 4. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 5. Gebrasy – “Into Your Arms”
 6. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 7. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 8. Lolita Zero – “Not Your Mother”

Kommentar: Nu när man hört låtarna ett antal gånger så kan jag med all säkerhet säga att min storfavorit i Litauens final definitivt är Queens of Roses Washing Machine. Chansen att den vinner är helt obefintlig dock, då den kvalificerade sig från en 4:e plats i semifinalen med nöd och näppe. Litauerna verkar dessutom ha en annan favorit i form av min tvåa Sentimentai som fick dubbla 12-poängare i heatet så väl som semifinalen. Vore roligt om det sistnämnda bidraget vann då det framförs på litauiska. Skulle i så fall bli första gången sedan debuten 1994 som landet sjunger helt och hållet på sitt modersmål. Om hon nu inte får för sig att skriva om låten till engelska…


 1. Queens of Roses – “Washing Machine”
 2. Gebrasy – “Into Your Arms”
 3. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 4. Monika Liu – “Sentimentai
 5. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 6. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 7. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 8. Lolita Zero – “Not Your Mother”

Kommentar: Det mesta pekar på att det kommer bli Monika Liu som avgår med segern i behåll, även om jag hellre hade sett att någon av mina personliga favoriter Queens of Roses eller Gebrasy som vinnare. ”Washing Machine” är så himla medryckande och härlig och den spelas flitigt i mina lurar. Dock ogillade jag att de gjorde sig av med bakgrundsdansarna och gjort om den till en mer remixversion. Hoppas de ändrar tillbaka till originalversionen nu till finalen och tar tillbaka bakgrundsdansarna. Gebrasy hade en mycket bättre låt ifjol, men han som artist är skicklig och intressant.


 1. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 2. Gebrasy – “Into Your Arms”
 3. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 4. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 5. Queens of Roses – “Washing Machine”
 6. Monika Liu – “Sentimentai
 7. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 8. Lolita Zero – “Not Your Mother”

Kommentar: Även om det bland årets bidrag inte finns något i klass med The Roop innehåller finalen ändå än fin blandning av låtar. Ja om man bortser från bottenskrapet Lolita Zero. Musikmässigt är det störtskönt, men sången och det skumma budskapet…nej för tusan. Varför Monika Liu är toppnoterad är utanför mitt förstånd, inget som tilltalar mig alls. Gebrasy tycker jag oerhört mycket om, sjunger fantastiskt men låten i år är inte alls lika stark. Den som står ut i hela finalfältet är Rūta Loop – “Call Me From the Cold”. Det är avskalat, vackert, naket och något som suger in för mer lyssning.

 

Resultat


Foto & copyright: LRT
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Det blir Monika Liu med bidraget “Sentimentai” som kommer att få representera Litauen i Eurovision 2022. Det stod klart i finalen i den nationella uttagningen Pabandom iš Naujo som avgjordes den 12:e februari 2022.

Så här såg det ut när vinnaren framförde vinnarlåten i sändningen:

 

Så var finalen

Efter fjolårets något nedbantade uttagning valde LRT att utöka årets uttagning med först tre heats och sedan två semifinaler som avgjorde själva finalstartfältet. Sammanlagt kvalade åtta bidrag in till finalen och sedan var det upp till studiojuryn och tv-tittarna att utse en vinnare. Bägge parter delade ut varsin poängskala om 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4 och 3 poäng till bidragen varpå summorna lades samman och bidraget med högst totalpoäng vann.

Alla bidrag som hamnade på samma totalsumma rangordnas efter juryns röster. Detta gäller oavsett slutplacering.

Vi kan tillägga att det här är tredje gången någonsin som Litauens Eurovision-bidrag inte framförs på engelska. Däremot var det länge sedan sist då både debutbidraget ”Lopšinė mylimai” med Ovidijus Vyšniauskas (1994) och ”Strazdas” med Aistė (1999) var de två senaste bidragen (Aistės låt framfördes på dialekten Žemaitiska som i huvudsak talas i nordvästra Litauen). Däremellan har litauisk-, rysk- och franskspråkiga bidrag förekommit men då alltid i kombination med engelska.

 

Hela resultatet

Till sist, så här placerade sig bidragen i finalen (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma)

 1. Monika Liu – “Sentimentai” (12 + 12 = 24p)
 2. Augustė Vedrickaitė – Before you’re 6 ft under (10 + 8 = 18p)
 3. Lolita Zero – Not Your Mother (8 + 10 = 18p)
 4. Rūta Loop – Call Me From the Cold (7 + 7 = 14p)
 5. Gebrasy – Into Your Arms (6 + 6 = 12p)
 6. Justė Kraujelytė – How To Get My Life Back (5 + 5 = 10p)
 7. Ieva Zasimauskaitė – I’ll be there (4 + 3 = 7p)
 8. Queens of Roses – Washing Machine (3 + 4 = 7p)

 

Tycker du att Litauen valde rätt eller fel vinnare? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet här nedanför!

 


 

Avgjorda sändningar

Heat 1

I Litauens första heat deltog 11 bidrag* som tävlade om 6 platser till de två semifinalerna. Notera att programmet spelades in den 4:e januari men det var först i slutet av själva sändningen som resultatet av de kvalificerade bidragen avslöjades. I och med att inte alla låtar släpptes i studioversion inför sändningen har vi tyckt till om låtarna efter sändningen.

* I detta heat skulle Basas Pegagas ha medverkat, men av olika skäl kommer de att tävla i ett senare heat.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2022-01-08

 • Tid:
 • 20:00 CET

 • Programledare:
 • Giedrius Masalskis, Ieva Stasiulevičiūtė och Richardas Jonaitis

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 • Mer info:
 • Resultat »
 • Kommentarer efter sändningen »

 

Startfält

Följande tävlar (listade i startordningen):

 1. Augustė Vedrickaitė – Before you’re 6 ft under
 2. Gabrielė Goštautaitė – “Over
 3. Voldemars Petersons & the Break Hearters – “UP
 4. Joseph June – “Deadly
 5. Aldegunda – “Holiday
 6. Viktorija Faith – Walk Through The Water
 7. Elonas Pokanevič – “Someday
 8. Sun Francisco – Dream Again
 9. Urtė Šilagalytė – Running Chords
 10. Mary Mo – Get Up
 11. Erica Jennings – Back to myself

 

Resultat av heat 1


Det första heatet i Litauens Pabandom iš Naujo är avklarat och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart och delat ut varsin poängskala* om 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng som lades samman blev det följande bidrag som röstades vidare till semifinalerna (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 • 7. Sun Francisco – Dream Again (6 + 3 = 9p)
 • 8. Voldemars Petersons & the Break Hearters – “UP” (1 + 5 = 6p)
 • 9. Viktorija Faith – Walk Through The Water (5 + 0 = 5p)
 • 10. Aldegunda – “Holiday” (3 + 2 = 5p)
 • 11. Gabrielė Goštautaitė – “Over” (2 + 1 = 3p)

 

* Då några bidrag fick samma totalsummor av juryn delades samma summor ut till flera bidrag. Exempelvis fick två bidrag 12 poäng och två bidrag 1 poäng.

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


 

Kommentarer efter sändningen


 1. Erica Jennings – “Back to myself”
 2. Aldegunda – “Holiday
 3. Mary Mo – “Get Up”
 4. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 5. Viktorija Faith – “Walk Through The Water”
 6. Urtė Šilagalytė – “Running Chords”

Kommentar: Jag tycker det är väldigt roligt att Litauen har kommit i gång med sin uttagning till Eurovision. Såg tyvärr inte på showen live i lördags, men har lyssnat på låtarna i efterhand. Det är många låtar kvar att välja mellan, så har inte riktigt hittat min favorit än.

 


 1. Urtė Šilagalytė – “Running Chords”
 2. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 3. Viktorija Faith – “Walk Through The Water”
 4. Voldemars Petersons & the Break Hearters – “UP
 5. Gabrielė Goštautaitė – “Over
 6. Erica Jennings – “Back to myself”

Kommentar: Överlag tycker jag Litauen börjar väldigt bra. Alla låtar på min topp 6 ger jag betyg 3 av 5 eller mer till. Med undantag för några låtar som personligen inte tilltalar mig var detta ett heat som absolut får godkänt med plus i kanten. Tyvärr åkte några av mina favoriter ut men jag är ändå nöjd att några andra favoriter är kvar 🙂


 1. Voldemars Petersons & the Break Hearters – “UP
 2. Urtė Šilagalytė – “Running Chords”
 3. Viktorija Faith – “Walk Through The Water”
 4. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 5. Aldegunda – “Holiday
 6. Mary Mo – “Get Up”

Kommentar: Många frågetecken efter kvällens heat. Hur kan en låt som jag ger 0 poäng gå vidare (Joseph) och min nummer 1 inte göra det? Voldemars har en unik röst som jag gillade direkt när jag hörde han första gången förra året och hela han, hans karisma och framträdande, gör att man får hela eurovisionpaketet så varför vill man inte ha med han i tävlingen??? Överlag var alla låtar ganska mellanmjölk, ingen fick en klar 4 ens en gång så jag hoppas nästa heat erbjuder bättre kvalité.


 1. Elonas Pokanevič – “Someday
 2. Mary Mo – “Get Up”
 3. Viktorija Faith – “Walk Through The Water”
 4. Gabrielė Goštautaitė – “Over
 5. Aldegunda – “Holiday
 6. Voldemars Petersons & the Break Hearters – “UP

Kommentar: En ganska medioker start på Litauens uttagning, där vi inte har några höga berg eller några särskilt djupa dalar. Det som slog mig var mest hur lite juryn och tittarna höll med varandra, vilket ledde till en del udda resultat. Däribland lyckades tittarna rädda den låt som blev min etta (knappa favorit), glamrockballaden ”Someday”, framförd av Elonas Pokanevič som tydligen aldrig stått på en scen tidigare.


 1. Voldemars Petersons & the Break Hearters – “UP
 2. Erica Jennings – “Back to myself”
 3. Urtė Šilagalytė – “Running Chords”
 4. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 5. Aldegunda – “Holiday
 6. Viktorija Faith – “Walk Through The Water”

Kommentar: Jag såg inte programmet live utan lyssnade i efterhand. Ärligt talat blir jag konfunderad över resultatet. Min klara favorit var Voldemars Petersons & the Break Hearters UP en riktig catchig låt som satte sig direkt. Gillade dessutom framträdandet. Hur den låten kunde åka ut till förmån för rena bottennapp som Deadly, Get Up & Dream Again kan jag för mitt liv inte förstå.

I vilket fall så kanske vi har en ytterligare kandidat klar till Markus favoriter. Vi får se vad mer Litauen har att komma med.


 1. Voldemars Petersons & the Break Hearters – “UP
 2. Viktorija Faith – “Walk Through The Water”
 3. Erica Jennings – “Back to myself”
 4. Urtė Šilagalytė – “Running Chords”
 5. Aldegunda – “Holiday
 6. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”

Kommentar: Efter att nu ha hört alla låtar i detta heat så kan jag bara säga att de enda som höll måttet och som jag ville ha vidare i tävlingen var Voldemars Petersons & the Break Hearters, Viktorija Faith och Erica Jennings. Den sistnämnda var den enda som gick vidare av dessa tre och som dessutom blev etta i totaltabellen. Stor besvikelse med andra ord. Hur i hela friden kunde Joseph June gå vidare?! Nej, detta var överlag ett tråkigt och mediokert första heat med många amatörmässiga bidrag. Jag både tror och hoppas att vi inte har hört och sett vinnaren ännu. Två heat återstår alltså med totalt 25 bidrag innan semifinaler och finalen.

 

Heat 2

I Litauens andra heat deltog 11 bidrag som tävlade om 6 platser i de två kommande semifinalerna. Notera att programmet spelades in den 10:e januari men tittarröstningen adderades samman med juryröstningen och i slutet av sändningen redovisades omröstningarna.

Då ett flertal studioversioner saknades inför programmet kommer vi istället att tycka till om bidragen i efterhand.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2022-01-15

 • Tid:
 • 20:00 CET

 • Programledare:
 • Giedrius Masalskis, Ieva Stasiulevičiūtė och Richardas Jonaitis

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 • Mer info:
 • Resultat »
 • Kommentarer efter sändningen »

 

Startfält

Nedan presenteras de tävlande i startordning:

 1. Clockwork Creep – “Grow
 2. Justė Kraujelytė – How To Get My Life Back
 3. Gabrea – Make It Real
 4. Titas & Benas – Getting Through This
 5. Cosmic Bride – The Devil Lives in Spain
 6. Viktorija Kajokaitė – Piece of universe
 7. Emilijana – “Illuminate
 8. Justin 3 feat. nanaart – “Something That Is Natural”
 9. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 10. Moosu X – Love That Hurts
 11. Queens of Roses – Washing Machine

 

Resultat av heat 2


Det andra heatet i Litauens Pabandom iš Naujo är avklarat och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart och delat ut varsin poängskala* om 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng som lades samman blev det följande bidrag som röstades vidare till semifinalerna (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

* Då några bidrag fick samma totalsummor av juryn delades samma summor ut till flera bidrag. Exempelvis fick två bidrag 6 poäng och två bidrag 4 poäng.

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 

 

Kommentarer efter sändningen


 

 1. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 2. Viktorija Kajokaitė – “Piece of universe”
 3. Emilijana – “Illuminate
 4. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 5. Queens of Roses – “Washing Machine”
 6. Titas & Benas – “Getting Through This”

Kommentar: Ännu en vecka med ny musik från Litauens uttagning. Jag har lyssnat på låtarna i efterhand och jag har hittat min favorit för tillfället. Kvalitén på musiken denna veckan var mycket bättre en förra veckans upplaga, förhoppningsvis så kommer det bara bli bättre o bättre.


 1. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 2. Titas & Benas – “Getting Through This”
 3. Moosu X – “Love That Hurts”
 4. Queens of Roses – “Washing Machine”
 5. Viktorija Kajokaitė – “Piece of universe”
 6. Cosmic Bride – ”The Devil Lives in Spain”

Kommentar: Om jag jämför med föregående heat tycker jag att det var något lägre kvalité på låtarna. Detta var fram tills Ieva, som var min favorit från 2018, kom tillbaka och visar sig ännu en gång tävla med en världsklasslåt. Nu hoppas jag att hon tar sig hela vägen till finalen i uttagningen och sedan till Turin via semifinal och final och vinner Eurovision 2022!


 1. Moosu X – “Love That Hurts”
 2. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 3. Viktorija Kajokaitė – “Piece of universe”
 4. Justin 3 feat. nanaart – “Something That Is Natural”
 5. Gabrea – “Make It Real”
 6. Queens of Roses – “Washing Machine”

Kommentar: Wow, det här var ingen bra omgång. Kanske har jag lite för höga krav efter The Roop men när min etta knappt får en trea av mig är det illa.

 


 1. Clockwork Creep – “Grow
 2. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 3. Viktorija Kajokaitė – “Piece of Universe”
 4. Emilijana – “Illuminate
 5. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll Be There”
 6. Cosmic Bride – ”The Devil Lives in Spain”

Kommentar: Detta heat började starkt för att sen mynna ut i att bli ganska mediokert. Att ta ut topp 3 var tämligen enkelt, men däremot svårare att hitta några för att fylla ut resten. Dessvärre åkte två av mina tre favoriter ut, däribland min största favorit Clockwork Creep, som ändå bjöd på ett ganska roligt nummer att se på. Troligtvis lär de bli mitt val i Second Chance-projektet senare i år, men vi får se.

 


 1. Queens of Roses – “Washing Machine”
 2. Moosu X – “Love That Hurts”
 3. Emilijana – “Illuminate
 4. Gabrea – “Make It Real”
 5. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 6. Viktorija Kajokaitė – “Piece of universe”

Kommentar: Skulle säga att veckans heat är ett steg uppåt gentemot föregående heat. Något oväntat får jag ändå säga så hade jag låten Washing Machine som favorit, även om mina andra två favoriter Love That Hurts & Illuminate inte alls hamnar långt efter på min personliga lista. Grejen med med Washing Machine är väl just det att låten i grunden inte är särskilt bra, dock är den oerhört catchig vilket gör att jag inte kan göra annat än att gillade den.

Jag har inget att klaga på, är nöjd med resultatet.

 


 1. Titas & Benas – “Getting Through This”
 2. Queens of Roses – “Washing Machine”
 3. Viktorija Kajokaitė – “Piece of universe”
 4. Moosu X – “Love That Hurts”
 5. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 6. Emilijana – “Illuminate

Kommentar: Fortsatt rätt medioker kvalitet även i den andra deltävlingen. Duon Titas & Benas var överlägset bäst, både vad gäller sånginsats samt hade den klart bästa låten. Jag tog mig tid att förhandslyssna på de studioversioner som fanns tillgängliga inför detta heat och då tyckte jag att Moosu X var näst bäst efter Titas & Benas, men live-framträdandet var en besvikelse, därav att jag placerade de på fjärde plats. Ieva Zasimauskaitė som representerade Litauen i ESC 2018, var som väntat trygg på scenen och sjöng bra. Dock var låten ingen höjdare.

 

Heat 3

I Litauens tredje och sista heat deltog 12 bidrag* som tävlade om 6 platser till de två semifinalerna. Notera att programmet spelades in i förväg men det var först i slutet av själva sändningen som resultatet av de kvalificerade bidragen avslöjades. I och med att inte alla låtar släpptes i studioversion inför sändningen har vi tyckt till om låtarna efter sändningen.

* Initialt skulle både Monika Linkytė med bidraget “See You Again” respektive Artūras Aleksiejus-Alekas med bidraget “Out of mind” ha tävlat i detta heat, men en tid inför sändningen lämnade bägge två återbud. Inga artister ersatte deras platser varför startfältet gick från 14 till 12 tävlande.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2022-01-22

 • Tid:
 • 20:00 CET

 • Programledare:
 • Giedrius Masalskis, Ieva Stasiulevičiūtė och Richardas Jonaitis

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 • Mer info:
 • Resultat »
 • Kommentarer efter sändningen »

 

Startfält

Nedan presenteras de tävlande i startordning:

 1. Basas Pegasas – “Ponai
 2. Rūta Loop – Call Me From the Cold
 3. Vasha – “Nepaleidi
 4. Geleibra – Aš jaučiu tave
 5. Vilija Matačiūnaitė – 101
 6. Emilija V – “Overload
 7. Gintarė Korsakaitė – Fantasy Eyes
 8. Živilė Gedvilaitė – “Lioness
 9. Monika Liu – “Sentimentai
 10. Gebrasy – Into Your Arms
 11. Mėnulio fazė – Give Me A Sign
 12. Lolita Zero – Not Your Mother

 

Resultat av heat 3


Det tredje och sista heatet i Litauens Pabandom iš Naujo är avklarat och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart och delat ut varsin poängskala om 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng som lades samman blev det följande bidrag som röstades vidare till semifinalerna (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


 

Kommentarer efter sändningen


 1. Monika Liu – “Sentimentai
 2. Gintarė Korsakaitė – “Fantasy Eyes”
 3. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 4. Gebrasy – “Into Your Arms”
 5. Emilija V – “Overload
 6. Vasha – “Nepaleidi”

Kommentar: Veckans heat tyckte jag var lite svagare en de andra två heaten som varit. Min högsta poäng var 4 av 5 på en av låtarna av de 12 som var med i Heatet. 4 av 6 i min top denna veckan gick till semifinalerna. Det kommer bli väldigt roligt nu när semifinalerna drar igång.


 1. Monika Liu – “Sentimentai
 2. Živilė Gedvilaitė – “Lioness
 3. Gintarė Korsakaitė – “Fantasy Eyes”
 4. Emilija V – “Overload
 5. Mėnulio fazė – “Give Me A Sign”
 6. Vasha – “Nepaleidi”

Kommentar: Nä det här varit inget bra heat tycker jag. Inte en enda låt får mer än 3,5 poäng av mig (i föregående heats har jag gett flera låtar 4+) och överlag ganska tråkiga låtar. Men det finns vissa undantag och det är flera av de på min topp varav tyvärr de flesta åkte ut…

 


 1. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 2. Gebrasy – “Into Your Arms”
 3. Živilė Gedvilaitė – “Lioness
 4. Monika Liu – “Sentimentai
 5. Mėnulio fazė – “Give Me A Sign”
 6. Lolita Zero – “Not Your Mother”

Kommentar: I denna omgång flödade den musikaliska kreativiteten och kvällen bjöd på flera hyfsade bidrag. Ingen som dock sticker ut markant som jag kan kalla en vinnare. Krävs flera lyssningar innan ett sånt beslut kan tas.

 


 1. Basas Pegasas – “Ponai
 2. Geleibra – “Aš jaučiu tave”
 3. Emilija V – “Overload
 4. Vilija Matačiūnaitė – “101”
 5. Živilė Gedvilaitė – “Lioness
 6. Vasha – “Nepaleidi”

Kommentar: Får nog erkänna att av det lilla jag hörde inför detta heat så hade jag inte så stora förväntningar. Och än en gång var det så att det fanns några låtar jag ändå kunde uppskatta, men få av dessa som klarade sig vidare. Kan bli ett ganska intetsägande och slätstruket startfält, men jag får ju lyssna vidare på semifinalstartfälten för att se om nånting skulle klicka sent omsider.


 1. Monika Liu – “Sentimentai
 2. Živilė Gedvilaitė – “Lioness
 3. Mėnulio fazė – “Give Me A Sign”
 4. Vilija Matačiūnaitė – “101”
 5. Gintarė Korsakaitė – “Fantasy Eyes”
 6. Basas Pegasas – “Ponai

Kommentar: Är väl måttligt nöjd med resultatet då de flesta av bidragen i min topp 6 åkte, men min etta vann och andra sidan överlägset med 12 poäng från både jury & tittarna. En annan positiv överraskning var Vilija Matačiūnaitės låt 101, fär er som har glömt så tävlade hon i Eurovision 2014 med Attention. Den låten är i min bok en av de topp 5 (eller botten 5 kanske man skall säga) sämsta som någonsin tävlat i ESC. 101 är dock en ganska så okej låt, svårt att tro att det är samma artist.


 1. Živilė Gedvilaitė – “Lioness
 2. Gebrasy – “Into Your Arms”
 3. Vasha – “Nepaleidi”
 4. Emilija V – “Overload
 5. Monika Liu – “Sentimentai
 6. Gintarė Korsakaitė – “Fantasy Eyes”

Kommentar: Litauens tredje heat var klart sevärd och innehöll flera intressanta bidrag. Som vanligt åkte flera av mina favoriter. Det är mer en regel än ett undantag. Fjolårstvåan Gebrasy var tillbaka och levererade som väntat bra. Dock var låten långt ifrån lika bra som ”Where‘d You Wanna Go?”, men tillräckligt bra för att bli tvåa på min topplista. Det var lite förvånande att han fick så låga poäng av både tittarna och av juryn. Hade förutspått att han skulle vara en av förhandsfavoriterna att vinna Litauens uttagning 2022. Istället verkar Monika Liu vara en het kandidat som kan vinna hela tjottaballongen. Om du frågar mig var bästa låten i startfältet utan tvekan ”Lioness” med Živilė Gedvilaitė som de svenska låtskrivarna tvillingsystrarna Ylva & Linda Persson stod bakom.

 

 

Semifinaler

Semifinal 1

I Litauens första semifinal tävlade nio bidrag om fyra finalplatser där resultatet avgjordes av tittarna och studiojuryn. Notera att programmet spelades in i förväg men det var först i slutet av själva sändningen som resultatet av de kvalificerade bidragen avslöjades.

Inför sändningen tyckte vi till om låtarna. Den här gången byggde våra åsikter på uppträdandena i heaten.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2022-01-29

 • Tid:
 • 20:00 CET

 • Programledare:
 • Giedrius Masalskis, Ieva Stasiulevičiūtė och Richardas Jonaitis

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 • Mer info:
 • Panelen tycker till (inför) »
 • Resultat »

 

Startfält

De tävlande presenteras i startordning. Länkarna går till bidragens framträdanden i heaten.

 • 1. Queens of Roses – Washing Machine
 • Låtskrivare: Michael James Down, Will Taylor, Primož Poglajen, Natalie Palmer

 • 2. Elonas Pokanevič – “Someday
 • Låtskrivare: Elonas Pokanevič, Edvardas Mikulis, Rokas Arciševskij

 • 3. Emilijana – “Illuminate
 • Låtskrivare: Emilija Katauskaitė, Stoyan Stoyanov, Paul Bester

 • 4. Joseph June – “Deadly
 • Låtskrivare: Vytautas Gumbelevičius

 • 5. Erica Jennings – Back to myself
 • Låtskrivare: Erica Jennings, Stephen Sims, Deividas Jaroška, Rick Blaskey, Victor Diawara

 • 6. Justė Kraujelytė – How To Get My Life Back
 • Låtskrivare: Justė Kraujelytė, Kasparas Meginis, Edgaras Žaltauskas

 • 7. Gebrasy – Into Your Arms
 • Låtskrivare: Audrius Petrauskas, Faustas Venckus

 • 8. Gintarė Korsakaitė – Fantasy Eyes
 • Låtskrivare: Faustas Venckus, Gintarė Korsakaitė, Elena Jurgaitytė, Audrius Petrauskas

 • 9. Lolita Zero – Not Your Mother
 • Låtskrivare: Gytis Ivanauskas, Vitas Vaičiulis

 

Så här tycker vi!


 1. Gebrasy – “Into Your Arms”
 2. Gintarė Korsakaitė – “Fantasy Eyes”
 3. Emilijana – “Illuminate
 4. Erica Jennings – “Back to myself”
 5. Lolita Zero – “Not Your Mother”

Kommentar: Dags för semifinal 1. Här tror jag att Gebrasy kommer ta ham hela semifinalen tätt bakom så kommer Gintarė Korsakaitė. Jag tror också att Lolita Zero kan bli en underdog i denna semifinal.


 1. Queens of Roses – “Washing Machine”
 2. Gintarė Korsakaitė – “Fantasy Eyes”
 3. Erica Jennings – “Back to myself”
 4. Gebrasy – “Into Your Arms”
 5. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”

Kommentar: Den första semifinalen bjuder på en del bra låtar, men jag hittar dessvärre samtliga toppfavoriter i semi 2. Den här semin är dock helt okej men det kommer att bli svårare att välja för mig i nästkommande semifinal. Jag hoppas att några av de låtar jag har på topp 5 går till final.


 1. Gebrasy – “Into Your Arms”
 2. Emilijana – “Illuminate
 3. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 4. Lolita Zero – “Not Your Mother”
 5. Queens of Roses – “Washing Machine”

Kommentar: Inte i år men nåt år framöver hoppas jag verkligen Gebrasy vinner. En fenomenal artist som alltid tävlar med låtar som aldrig riktigt når fram, synd! Stylisten borde få sig en känga som klär de stackars damerna i trasiga kläder, inte snyggt!


 1. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 2. Elonas Pokanevič – “Someday
 3. Emilijana – “Illuminate
 4. Erica Jennings – “Back to Myself”
 5. Gebrasy – “Into Your Arms”

Kommentar: Det blev som sagt en ganska slätstruken upplaga bland de låtar som är kvar, även om denna semi är lite bättre. Här finns det ändå två låtar jag kan tänka mig att gärna ha vidare, ”How to Get My Life Back” och ”Someday” (hoppas Elonas kan förvalta sin nya scenvana nu), men sen har jag fått välja och vraka mer för att fylla ut övriga topp 5.


 1. Queens of Roses – “Washing Machine”
 2. Erica Jennings – “Back to myself”
 3. Emilijana – “Illuminate
 4. Gintarė Korsakaitė – “Fantasy Eyes”
 5. Gebrasy – “Into Your Arms”

Kommentar: Jag kan åtminstone säga att det var enkelt att välja en favorit, Washing Machine är den enda låten i semifinalen jag brytt mig om att lyssna på på spotify efter den tävlade i heatet.


 1. Gebrasy – “Into Your Arms”
 2. Queens of Roses – “Washing Machine”
 3. Erica Jennings – “Back to myself”
 4. Emilijana – “Illuminate
 5. Gintarė Korsakaitė – “Fantasy Eyes”

Kommentar: Här har jag 3 st personliga storfavoriter som jag helst hade sett nå finalen, men jag befarar att resultatet kommer se helt annorlunda ut jämfört med min topp 4.


 1. Gebrasy – “Into Your Arms”
 2. Queens of Roses – “Washing Machine”
 3. Justė Kraujelytė – “How To Get My Life Back”
 4. Gintarė Korsakaitė – “Fantasy Eyes”
 5. Erica Jennings – “Back to myself”

Kommentar: Oj! Förståelsenivån för den här semin ligger på en mycket låg nivå. Förstår inte alls vad de flesta bidrag har i den här tävlingen att göra. Må låta pessimistiskt, men i jämförelse med flera andra länder är detta bottennapp. Den enda som verkligen håller klass, även om förra årets låt han tävlade med tilltalade mig mycket mer, så anser jag att Gebrasy är den enda som kan ta hem det här.

 

Semifinal 1 – resultat


Den första semifinalen i Litauens Pabandom iš Naujo är avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart och delat ut varsin poängskala* om 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3 och 2 poäng som lades samman blev det följande fyra bidrag som röstades vidare till finalen (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

Därmed fick följande fem bidrag lämna tävlingen (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 • 5. Joseph June – “Deadly” (7 + 3 = 10p)
 • 6. Erica Jennings – Back to myself (6 + 4 = 10p)
 • 7. Gintarė Korsakaitė – Fantasy Eyes (5 + 5 = 10p)
 • 8. Emilijana – “Illuminate” (3 + 6 = 9p)
 • 9. Elonas Pokanevič – “Someday” (3 + 2 = 5p)

 

* Då två bidrag fick samma totalsummor av juryn och fick därmed dela på samma poäng (3 vardera).

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!


 

Semifinal 2

I Litauens andra och avslutande semifinal tävlade nio bidrag om fyra finalplatser där resultatet avgjordes av tittarna och studiojuryn. Notera att programmet spelades in i förväg men det var först i slutet av själva sändningen som resultatet av de kvalificerade bidragen avslöjades.

Inför sändningen tyckte vi till om låtarna. Den här gången byggde våra åsikter på uppträdandena i heaten.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2022-02-05

 • Tid:
 • 20:00 CET

 • Programledare:
 • Giedrius Masalskis, Ieva Stasiulevičiūtė och Richardas Jonaitis

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • LRT – Länk

 • Mer info:
 • Panelen tycker till (inför) »
 • Resultat »

 

Startfält

De tävlande presenteras i startordning. Länkarna går till bidragens framträdanden i heaten.

 • 1. Mary Mo – Get Up
 • Låtskrivare: Marija Monika Dičiūnė, Tomas Dičiūnas, Paulius Vaicekauskas

 • 2. Vilija Matačiūnaitė – 101
 • Låtskrivare: Vilija Matačiūnaitė, Leonas Somovas

 • 3. Urtė Šilagalytė – Running Chords
 • Låtskrivare: Urtė Šilagalytė, Justas Kulikauskas, Aurimas Galvelis

 • 4. Ieva Zasimauskaitė – I’ll be there
 • Låtskrivare: Ieva Zasimauskaitė, M. Hausner

 • 5. Augustė Vedrickaitė – Before you’re 6 ft under
 • Låtskrivare: Augustė Vedrickaitė, Paulius Vaicekauskas, Robertas Semeniukas

 • 6. Rūta Loop – Call Me From the Cold
 • Låtskrivare: Edgaras Žaltauskas, Kasparas Meginis, Rūta Žibaitytė

 • 7. Titas & Benas – Getting Through This
 • Låtskrivare: Audrius Petrauskas, Faustas Venckus

 • 8. Monika Liu – “Sentimentai
 • Låtskrivare: Monika Liubinaitė

 • 9. Moosu X – Love That Hurts
 • Låtskrivare: Justas Kulikauskas, Aurimas Galvelis

 

Så här tyckte vi (inför)!


 

 1. Monika Liu – “Sentimentai
 2. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 3. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 4. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 5. Vilija Matačiūnaitė – “101”

Kommentar: Semifinal 2 bakom hörnet. I denna semifinal tror jag att Monika Liu kommer ta hem det tillsammans med Ieva Zasimauskaitė. Dessa två är mina favorit att kunna ta hem hela tävlingen så jag hoppas verkligen dem går till final.


 1. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 2. Urtė Šilagalytė – “Running Chords”
 3. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 4. Titas & Benas – “Getting Through This”
 5. Moosu X – “Love That Hurts”

Kommentar: Det här är jobbigt för mig, för i denna semifinal har jag fler favoriter än vad det finns plats för i finalen! Men det gör att jag (nästan) kan acceptera vilka finalavancemang som helst även om jag hoppas att min storfavorit Ieva går direkt till final. Däremot tror jag Monika Liu, som jag har på personligt sjätteplats på min topplista, kan ha en stor chans att vinna semin då hon var den enda av de 18 semifinalisterna som fick full pott från både juryn och tittarna i heaten (12p+12p). Oavsett håller jag tummarna för att några toppfavoriter får uppträda en gång till i finalen.


 1. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 2. Monika Liu – “Sentimentai
 3. Moosu X – “Love That Hurts”
 4. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 5. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”

Kommentar: En mycket mer underhållande semifinal än första. Ser gärna alla mina fem val i finalen men tycker nog att Auguste är lite i en klass för sig. Rūta tycker jag också är väldigt cool men hennes låt är inte lika stark i år.


 1. Mary Mo – “Get Up”
 2. Vilija Matačiūnaitė – “101”
 3. Urtė Šilagalytė – “Running Chords”
 4. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 5. Moosu X – “Love That Hurts”

Kommentar: Om jag tyckte semi 1 var slätstruket så var det nog ingenting jämfört med semi 2, som är desto mer intetsägande. Jag har en låt som jag föredrar lite mer än övriga, men sen var det nästan som att jag fick lotta fram övriga låtar som skulle ta min lista. En ganska trist upplaga således av årets Pabandom iš Naujo.


 1. Monika Liu – “Sentimentai
 2. Moosu X – “Love That Hurts”
 3. Vilija Matačiūnaitė – “101”
 4. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 5. Mary Mo – “Get Up”

Kommentar: Största skillnaden sedan heaten är väl att jag sedan dess ändrat uppfattning kring bidraget Get Up som jag efter första lyssning gav en tumme ner men som jag nu när jag hör den igen faller mig någorlunda i smaken. Något mästerverk är det knappast dock. Mina klara favoriter i semifinalen är Sentimentai, Love That Hurts & 101.


 1. Titas & Benas – “Getting Through This”
 2. Moosu X – “Love That Hurts”
 3. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”
 4. Monika Liu – “Sentimentai
 5. Urtė Šilagalytė – “Running Chords”

Kommentar: Ieva Zasimauskaité och Monika Liu är förhandsfavoriter i denna semi. Men mina personliga favoriter är Titas & Benas och Moosu X. Jag var lite besviken på Moosu X när de framförde sin låt i heatet senast. Hoppas att sångaren i gruppen får till sånginsatsen bättre, för själva låten är en av de bästa i Litauens uttagning i år.

 


 1. Rūta Loop – “Call Me From the Cold”
 2. Moosu X – “Love That Hurts”
 3. Augustė Vedrickaitė – “Before you’re 6 ft under”
 4. Titas & Benas – “Getting Through This”
 5. Ieva Zasimauskaitė – “I’ll be there”

Kommentar: Vilken skillnad på semifinaler! I semi 2 finns flertal hållbara låtar. I denna blir det Rūta som tar hem segern hos mig även om jag tror att någon annan kniper vinsten. Bidraget är naket och konstnärligt och står ut från de övriga.

 

Semifinal 2 – resultat


Den andra och sista semifinalen i Litauens Pabandom iš Naujo är avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart och delat ut varsin poängskala om 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3 och 2 poäng som lades samman blev det följande fyra bidrag som röstades vidare till finalen (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

Därmed blev det följande fem bidrag som åkte ut (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera