Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

”What They Say” blir Greklands tävlingsbidrag i Eurovision 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Under söndagen den 12:e mars släpptes Greklands tävlingsbidrag ”What They Say” för första gången i officiell musikvideoform. Bidraget framförs av 16-åriga Victor Vernicos som har utsetts internt av TV-bolaget ERT efter två olika omröstningar.

Kolla gärna in den officiella musikvideon nedan:

 

Vem är Victor Vernicos?

Den artist som kommer att representera Grekland i årets Eurovision är 16-åriga dansk-grekiska sångaren Victor Vernicos Jørgensen som har gjort sitt tävlingsbidrag ”What They Say” själv. Han är född i Grekland till en grekisk pappa och dansk mamma och har hållit på med musik sedan barnsben, bland annat med piano och gitarr utöver sång. För två år sedan släppte han sin första singel och nu är det hans tur att ställa sig på ESC-scenen i Liverpool i maj och sjunga sitt eget bidrag för publiken.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

ERT använde sig även det här året av internvalsmetoden där de lät en jury tillsammans med en större publikpanel lyssna och rösta på sju bidrag. Från omröstningen gick sedan en topp tre vidare till en slutbedömning innan ERT själva avgjorde valet. Själva slutbedömningen gjordes av en sjumannapanel.

 

Slutresultat

Så här slutade omröstningarna:

  1. Victor Vernicos – ”What They Say”
  2. Melissa Mantzoukis – ”Liar”
  3. Antonia Kaouri & Maria Maragkou – ”Shout Out!”

 

Bidragen som inte gick vidare till slutomröstningen var:

  • Klavdia – ”Holy Water”
  • Konstantina Iosifidou – ”We’re Young”
  • Leon of Athens – ”Somewhere to Go”
  • Monika – ”I’m Proud”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen