Lär känna Medina inför finalen i Melodifestivalen 2022

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2022. Nu på lördag är det dags för finalen i Melodifestivalen 2022 och inför det presenterar vi fakta om artisterna som tävlar. Den här delen handlar om gruppen Medina som tävlar med bidraget ”In i dimman” som får avsluta finalstartfältet.

 

Duon Medina bildades år 2003 av Sami Rekik och Ali Jammali från Stockholm och Göteborg. Från det att de träffades 2002 och fram till 2018 spelade de ihop och de hann släppa en rad singlar och en mängd album. Under den här perioden hann de även med att starta eget produktionsbolag. Flera av deras låtar har blivit stora hits exempelvis Där palmerna bor, Miss Decibel och Se på mig nu, bara för att nämna några av deras låtar.

2018 bestämde sig Sami och Ali för att lägga ned Medina och fram tills nu har de hållit på med andra projekt. Exempelvis tävlade Sami ihop med WAHL i fjolårets Melodifestival med bidraget 90-taletsom dock åkte ut direkt i sin deltävling. 2022 fick vi se en comeback för Medina igen, inte bara med det egna bidraget ”In i dimman” (som de har gjort med Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Dino Medanhodzic) utan de tävlade även som låtskrivare bakom LIAMOOs låt ”Bluffin” (som deltog i den andra deltävlingen). Bägge två är i final vilket gör att det skulle kunna bli dubbel seger om någon av de vinner! Medina motivering till varför deras låt borde vinna Melodifestivalen är:

– Ni borde rösta på oss för vi är två sköna grabbar med fötterna på jorden, vi har en riktig dänga och hatten på huvudet. Vi tänkte bjuda på show och det skulle vara otroligt roligt om ni skulle vilja skicka en låt på svenska den här gången till Eurovision. Det börjar bli dags för det! säger de med stor glädje och kärlek till alla sina fans!

 

Med det sagt vill vi önska Medina stort lycka till i finalen i Melodifestivalen 2022! Följ gärna Medina i sociala medier via deras officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 

 


 

Kommentera