Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inget programledarbyte till Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: NPO/AVROTROS/NOS 

EUROVISION 2021. Nu har det blivit officiellt att det trion Chantal Janzen, Edsilia Rombley och Jan Smit (på bilden) fortsätter sitt programledaruppdrag från 2020 till 2021 års Eurovision Song Contest.

Initialt skulle denna trio ha programlett Eurovision 2020 och efter att tävlingen ställts in blev de istället programledare för galan Eurovision: Europe Shine A Light som sändes den 16:e maj. Den 18:e september kunde det nederländska produktionsteamet bekräfta att trion har fått förnyat förtroende tillsammans med webbreportern Nikkie de Jager (NikkieTutorials). Dessutom kommer också temat “Open up” att återanvändas.

Så här såg det ut när de hade uppdraget tidigare det här året:

 

Vilka är programledarna?

Edsilia Rombley (t.v. på bilden)

Edsilia Rombley föddes i Amsterdam 1978 och gjorde sig känd för sin hemmapublik när hon vann ett talangprogram 1996 och därmed var hennes artistkarriär igång. Två år senare, 1998, vann hon Nederländernas Eurovision-uttagning med låten Hemel & Aarde som slutade på fjärde plats i finalen. Nio år senare, 2007, skulle hon få göra samma resa till Eurovision den gången med låten On Top of the World. På andra försöket gick det dock sämre då Nederländerna ej gick vidare till finalen. Istället kunde hon vara på plats hemifrån och avlämna Nederländernas finaltolva.

Förutom musiken har Edsilia också varit programledare för nederländska Beste Zangers och ifjol var hon värd för Eurovision in Concert i Amsterdam, något hon också kommer att vara 2020.

 

Chantal Janzen (mitten av bilden)

Chantal Janzen föddes 1979 i Tegelen i Nederländerna. Hon är skådespelare och programledare. Chantal har synts till i en rad olika nederländska produktioner de senaste åren, inte minst Nederländernas motsvarighet till Talang och The Voice. Förutom det har hon också skådespelat i en rad nederländska filmer.

 

Jan Smit (t.h. på bilden)

Jan Smit föddes 1985 i Volendam. Han är artist och programledare som redan som barn fick en hitlåt. Sedan 2016 är han en av medlemmarna i gruppen De Toppers (som representerade Nederländerna i Eurovision 2009, den gången var inte Jan med) och även i gruppen KLUBBB3. Förutom det är Jan också programledare på AVROTROS.

 

Detta är alltså programledarna – vad tycker du om det valet? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen