Riksfinalisterna i P4 Nästa 2021 är presenterade

PANELEN TIPSAR. Fredagen den 3:e september avgörs finalen i P4 Nästa 2021 och med cirka tre veckor kvar till sändning har SR meddelat vilka artister och låtar som kommer att göra upp om segern.

 

Startfältet i Riksfinalen

Följande åtta bidrag tog sig till riksfinalen i P4 Nästa 2021 (listade i startordning):

  1. Clara Rubensson – Irreplaceable(P4 Kalmar)
  2. Lukas Wägbo & Anna Melander – Vi kommer aldrig bli något stort(P4 Blekinge)
  3. Rebecka Assio – Feel It(P4 Stockholm)
  4. Philip Fritz & Republiken – Större än du tror(P4 Göteborg)
  5. Blend, Ruus – And I(P4 Östergötland)
  6. Cornelia Antonijev – Funka ändå(P4 Jönköping)
  7. M.W – Feels(P4 Skaraborg)
  8. Elias O – Dansa(P4 Uppland)

Finalisterna presenterades i ett specialprogram som sändes på eftermiddagen den 15:e augusti. Om du missade sändningen eller vill höra den på nytt går det att ta del av den via denna länk.

 

Inget bonuserbjudande till Melodifestivalen 2022

Sedan i våras har det stått klart att SR och SVT har valt att pausa det så kallade bonuserbjudandet som annars har delats ut i alla P4 Nästa-finaler sedan år 2012. Bonuserbjudandet har bestått i att en artist i det aktuella årets P4 Nästa-finalstartfält erbjuds en jokerplats i den kommande upplagan av Melodifestivalen. Till 2022 har alltså detta tagits bort och i och med detta besked har vi i panelen valt att inte bevaka årets final mer än att presentera vilka som juryn utsåg till riksfinalister. Däremot vill vi passa på att önska alla finalisterna stort lycka till!

 

Fakta om finalen

Årets P4 Nästa-final avgörs fredagen den 3:e september kl. 19-21 i Västerås konserthus i Västerås, med duon Titti Schultz och Fredrik Birging som programledare. I finalen tävlar de åtta utvalda bidragen om en jurys och lyssnarnas röster som tillsammans avgör vilken låt som ska ta hem segern. Den artist som röstas fram till vinnare kommer att få sin låt kontinuerligt spelad i SR P4 och senare i höst testas även låten in på Svensktoppen.

I år tar finalen in publik i lokalen där finalen äger rum. Om du vill vara på plats går det att köpa biljetter via Ticketmaster, dock maximalt 4 biljetter per person.

 

Lyssnarröstningen: var med och kora vinnaren

Redan i samband med att finalbidragen presenterades öppnade omröstningen för lyssnarna. Om du vill rösta ska du skicka ett SMS med texten p4nästa (mellanslag) låtX (byt ut X mot bidragets startnummer som är 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 eller 8). Skicka sedan SMS:et till nummer 72250.

Kom ihåg att bara skicka en röst i varje SMS – och maximalt tio röster från samma telefon.

OBS! När du skickat en SMS-röst kommer du att få ett svarsmeddelande som bekräftar att du har röstat på den specifika låten. Om ett svarsmeddelande inte har dykt upp kan det möjligen bero på att din telefon är spärrad för betaltjänster.

 

Bidragen som åkte ut

Till sist ska vi även ta upp de 17 låtar som inte valdes ut att gå vidare till finalen. Dessa bidrag har vunnit sina lokala distriktsfinaler men blir nu utom tävlan den 3:e september. Vi listar låtarna i alfabetisk ordning i P4-distrikten.

 

 


 

Kommentera