Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Endast arenapublik vid direktsändningen i JESC 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


JUNIOR EUROVISION. EBU och France Télévisions har beslutat att endast släppa in publik i arenan vid direktsändningen den 19:e december.

I korthet innebär det att genrepet som äger rum dagen före direktsändningen kommer att genomföras utan publik i arenan. Anledning till denna justering är det rådande coronapandemiläget i Europa och för att säkerställa att alla tävlande ska kunna vara på plats. Det är inte sagt om själva direktsändningen kommer att få några publikbegränsningar utöver att publiken behöver följa det uppsatta hälsoprotokollet.

 

Vad ska man göra om man har köpt biljetter till genrepet?

EBU tipsar alla som har köpt genrepsbiljetter att å det snaraste ta kontakt med biljettåterförsäljaren för att antingen få pengarna tillbaka eller att försöka få biljetterna flyttade till finaldagen.

 

Vilka regler gäller för publiken?

Enligt senaste uppgifter kommer publiken i arenan vara tvungen att bära munskydd från inpasseringen till utpasseringen och man måste även följa vissa hygienregler som att tvätta händerna, hålla social distansering och undvika kontakt med andra personer.

För att ens få komma in i arenan måste alla som är 12 år eller äldre kunna styrka att man antingen är dubbelvaccinerad mot covid19 (och kan verifiera detta med ett “Passe Sanitaire”) eller att man kan visa upp ett negativt covid19-testresultat som inte är äldre än 72 timmar. Om man har haft covid19 kan man även använda ett intyg som styrker att man tillfrisknat inom en period av minst 11 dagar till maximala 6 månader.

Notera att dessa uppgifter kan komma att justeras inför sändningen utifrån det senaste coronapandemiläget i Frankrike.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen