Repetitioner inför Eurovision 2022 – dag 2

SCENREPETITIONER. Söndagen den 1 maj fortsatte repetitionerna i PalaOlimpico i Turin, den här gången med länderna som har startnummer 10-17 i den första semifinalen. Här följer en sammanfattning av dagens repetitioner inklusive en oddscheck!

 

Repetitionsupplägget

Reglerna för den första repetitionsomgången är att varje land får maximalt 30 minuter till godo på scenen och både innan och efter får delegationerna konsultationer backstage, bland annat i Viewing Room. Varje lands delegation håller också i en kortare pressträff med presskåren. En nyhet för i år är dock att presskåren inte får vara i vare sig arenan eller i presscentret under den första repetitionsrundan. Istället släpps klipp via appen TikTok.

En del av de sammanfattningar du kommer att läsa om här är från våra intryck gällande de klipp som har släppts under söndagen. Därefter har vi även gjort en oddscheck för att se om det har blivit några förändringar (eller hur stora förändringar det har blivit) gällande bidragen i den första semifinalen.

Mycket nöje!

/ESC-Panelen

 

Dagens repetitioner

Armenien: Rosa Linn – “Snap“

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Armeniens Rosa Linn har av bilderna som släppts byggt upp sitt nummer som ett slags rum. I musikvideon som släpptes i slutet av mars var det ett flygande hus men det verkar det alltså inte bli den här gången. Kan nog i likhet med Norge bli ett lekfullt nummer som avslutar den första semifinalen den 10:e maj.

 

Norge: Subwoolfer – “Give That Woolf A Banana“

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Av de bilder som släppts har Subwoolfer och deras team gjort om numret lite. De är fortfarande lika anonyma som alltid med såväl ”Keith” och ”Jim” som bär sina kostymer och vargutstyrslar, likaså dansarna som är klädda i gult och svart. Skillnaderna här är att dansarna är närmre Subwoolfer och DJ Astronaut står på en diamantformad plattform bakom Subwoolfer. Det bjuds också på den del pyro i numret.

 

Grekland: Amanda Georgiadi Tenfjord – “Die Together“

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Grekland har i år valt, utifrån bilderna som släppts, att inte ha några Green screens-effekter utan endast artisten på scenen omgärdad i ett blått ljuslandskap och fallande stolar (?). Enligt uppgifter blir det väldigt dramatiskt!

 

 

Island: Systur – “Með hækkandi sól“

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Systur som tävlar på Island har enligt vad bilderna som släppts visar fortsatt att ha uppställningen att systrarna stå lite snett framifrån varandra på scenen. De har också med sig sin bror som spelar trummor. Var och en spelar också gitarr eller elgitarr. Bidragets titel anspelar på soluppgång och det temat passar ju perfekt till scenen som också har ett sol-tema!

 

Österrike: LUM!X feat. Pia Maria – “Halo“

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

I det här numret kommer LUM!X och Pia Maria att bjuda in hela arenan och alla tv-tittare till dans. Som bilden här ovanför visar står de i en stor ljusring som lyser upp i neonfärger under numret, kanske lite som det var i den officiella musikvideon. Dessutom blir det pyro med både eld och rök. Vi får se sen hur det blir, här verkar det vara upp till dans!

 

Danmark: Reddi – “The Show“

Foto & copyright: EBU / Andres Putting
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Danmarks Reddi verkar av uppdateringar och bilder inte spara på något under sitt scenframträdande. Det blir ballad, rock och inte minst pyro! Numret verkar gå i någon slags neonblå ton.

 

Kroatien: Mia Dimšić – ”Guilty Pleasure”

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Även Kroatiens Mia Dimšić har av bilder som publicerats idag valt att göra en del förändringar i sitt nummer. Exempelvis har hon nu flera dansare på scenen (i Dora-finalen hade hon bara en dansare) och dessutom har det skett ett klädbyte från kostym till klänning. I övrigt inväntar vi TikTok-klippet med framträdandet.

 

Portugal: MARO – “Saudade, saudade“

Foto & copyright: EBU / Andres Putting
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Utifrån klippet och bilder som har släppts från Portugals framträdande idag går det att se att MARO har valt att göra ett par förändringar i sitt scenframträdande jämfört med hur det såg ut i den portugisiska nationella finalen. Då valde hon och hennes kör på scenen att sitta ned på stolar medan nu står alla upp och kören står också i en ring framför henne istället för att hon har två körsångare på varje sida om sig.

 

 

Oddscheck

Som en avslutning kommer som utlovat en oddscheck gällande hur spelbolagen för närvarande placerar tävlingsbidragen i semifinal 1 jämfört med vår senaste mätning (som gjordes den 30:e april strax före kl 20:00 CEST). Denna mätning gjordes strax efter kl. 21:00 den 1:a maj 2022. Senare i repetitionsrundorna kommer vi att göra samma mätningar fast för semifinal 2 och hela topp 40.

 

Aktuell ställning

Inom parentes står placering vid föregående mätning, där en grön placering innebär att bidraget har flyttats uppåt i tabellen medan en röd placering innebär att bidraget har tappat placeringar i tabellen. Länderna som är placerade inom topp 10 är de länder som spelbolagen just nu tror har störst chans att kvala vidare till finalen.

 

#01 (01). Ukraina

#02 (02). Nederländerna

#03 (03). Grekland

#04 (04). Norge

#05 (05). Albanien

#06 (06). Armenien

#07 (07). Portugal

#08 (08). Moldavien

#09 (09). Schweiz

#10 (10). Österrike


#11 (11). Litauen

#12 (12). Lettland

#13 (13). Kroatien

#14 (14). Island

#15 (15). Danmark

#16 (16). Bulgarien

#17 (17). Slovenien

 

Kommentarer

Efter den andra repetitionsdagen i Turin har vi inte kunnat notera några förändringar alls i oddsen gällande semifinal 1. Ställningarna inom topp 10 respektive utanför topp 10 är således oförändrade.

 


 

Kommentera