Panelen tipsar: Schlagervännerna sammanfattar nationella-säsongen 2020

Foto & copyright: Schlagervännerna.

PODDTIPS. Nationella-säsongen 2020 är nu avslutad och för att sammanfatta hur den var på bästa sätt har våra kollegor Schlagervännerna gjort ett nytt poddavsnitt om just det.

Det är duon Emil och Josefine (på bilden ovan) som går igenom hur säsongen var och framförallt tar upp vilka bidrag som inte kom hela vägen till Eurovision. Nu kommer ju förvisso inte vinnarna heller till Eurovision men detta avsnitt fokuseras främst på de som inte vann respektive uttagning.

 

Så här skriver de själva om avsnittet:

Vilka låtar kom inte hela vägen till Eurovision 2020 som inte blev av? Det har Emil och Josefine forskat i och hittat en hel del guldkorn och några mindre bra låtar. I avsnittet får vi såklart svar på viktiga frågor som vilket land Palle Hammarlund och Jimmy Jansson fick med en låt i? Hur många uttagningar var Anderz Wrethov med i? Vem har en klädställning på scenen? Har Tobias Larsson tagit fram serpentinerna? Hur gick det för Hampus Eurenius i Danmark? Vet Josefine vem Aleena Gibson är? Vilka dansar med blomkrukor? Har Johnny Sanchez och Thomas G:son skrivit en ny schlagerhit? Hur många gånger kan man spela låten ”Cicciolina” i ett avsnitt utan att det blir tjatigt?

Lyssna på avsnittet »

PS: Vi vill även passa på att tipsa om Schlagervännernas serie om refuserade Melodifestivalbidrag genom decennierna. Alla de avsnitten har vi samlat här.

 

Vad bjuder vi på?

Vi avslutar detta med att tala om att även vi på ESC-Panelen kommer att gå igenom årets nationella-säsong i vår Best of-serie senare i vår. Vi återkommer till det lite senare under säsongen, men det kommer alltså att bli av!

 


 

Kommentera