Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Så ska Italien välja sin representant till Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Italienska TV-bolaget RAI, som är värdbolag för Eurovision 2022, har bekräftat att värdnationens artist och (förhoppningsvis) tävlingsbidrag via den klassiska Sanremo-festivalen. Denna festival är ingen nykomling utan är nästa år inne på sin 72:a upplaga genom tiderna.

 

Vad har hänt?

Det har gått ett par månader sedan Italien tog hem sin tredje seger i Eurovision Song Contest och det tack vare musikgruppen Måneskins bidrag “Zitti e buoni”. Nu är det således Italien som får ta hand om värdskapet och medan tävlingen förbereds och värdstadsarbetet pågår för fullt kan RAI bekräfta att man fortsätter att utse artist (och förhoppningsvis även tävlingsbidraget) genom Sanremo-festivalen. Förutom detta är det också sagt att den välkända programledaren Amadeus fortsätter att vara värd för festivalen, vilket blir hans tredje år i rollen.

 

När hålls upplagan?

I vanliga fall brukar Sanremo-festivalen arrangeras i februari månad, men inför 2021 valde arrangörerna att flytta fram den till början av mars. Anledningen till detta stavades coronapandemin. Till 2022 är dock tävlingen tillbaka där den brukar vara, det vill säga första veckan i februari. De exakta tävlingsdatumen är mellan den 1:a och 5:e februari.

Exakt hur många tävlingsbidrag som kommer att utses är inte känt, ej heller vilka artister som ska tävla, utan det är något som med stor sannolikhet blir officiellt först senare i år eller i början av 2022. Medan vi väntar in det tar vi och lyssnar på årets vinnarlåt som även blev årets vinnarlåt i Eurovision (en låt som just nu går väldigt bra på de internationella spellistorna).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen