Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Danmark bekräftar deltagande i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Nästa land i ordningen att bekräfta sitt deltagande i Eurovision 2022 är… Danmark!

 

Vad har hänt?

Det är TV-bolaget DR (Danmarks Radio) som har meddelat fansajten ESCToday.com att Danmark kommer till start i Eurovision 2022 i Italien. Enligt uppgifter är det mycket troligt att DR tänker utse artist och tävlingsbidrag genom den klassiska uttagningen Dansk Melodi Grand Prix men något regelverk eller antagning är ännu inte officiellt bekräftad än. Det är således något vi får återkomma till.

Danmark är nu det 14:e landet i ordningen som tackar ja till att tävla i Eurovision 2022. De resterande länderna som hittills sagt ja är Australien, Finland, Frankrike, Israel, Italien, Nederländerna, Norge, San Marino, Schweiz, Serbien, Sverige, Tyskland och Ukraina.

 

Resultat 2021

I Eurovision 2021 var det duon Fyr & Flamme med bidraget “Øve Os På Hinanden” som representerade Danmark. På grund av att jurygrupperna satte Danmark väldigt lågt i tabellen i semi 2 i Rotterdam blev det inget finalavancemang. Däremot var det första gången på 24 år som Danmark sjöng på danska i Eurovision.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen