Danmark bekräftar deltagande i Eurovision 2022

EUROVISION 2022. Nästa land i ordningen att bekräfta sitt deltagande i Eurovision 2022 är… Danmark!

 

Vad har hänt?

Det är TV-bolaget DR (Danmarks Radio) som har meddelat fansajten ESCToday.com att Danmark kommer till start i Eurovision 2022 i Italien. Enligt uppgifter är det mycket troligt att DR tänker utse artist och tävlingsbidrag genom den klassiska uttagningen Dansk Melodi Grand Prix men något regelverk eller antagning är ännu inte officiellt bekräftad än. Det är således något vi får återkomma till.

Danmark är nu det 14:e landet i ordningen som tackar ja till att tävla i Eurovision 2022. De resterande länderna som hittills sagt ja är Australien, Finland, Frankrike, Israel, Italien, Nederländerna, Norge, San Marino, Schweiz, Serbien, Sverige, Tyskland och Ukraina.

 

Resultat 2021

I Eurovision 2021 var det duon Fyr & Flamme med bidraget ”Øve Os På Hinanden” som representerade Danmark. På grund av att jurygrupperna satte Danmark väldigt lågt i tabellen i semi 2 i Rotterdam blev det inget finalavancemang. Däremot var det första gången på 24 år som Danmark sjöng på danska i Eurovision.

 


 

Kommentera