Eurovision 2020: Slutspurt inför deadline (del 2)

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Senast den 9:e mars ska alla årets 41 tävlingsländer ha presenterat och lämnat över artist- och bidragsinformation till EBU gällande Eurovision 2020. På sluttampen av säsongen är det bland annat en hel del internval som presenteras, men även justeringar kring tidigare valda låtar. I denna artikel sammanställer vi några av de bidrag som släppts den senaste tiden.

Länderna som redovisas placeras inte i någon särskild ordning.

 

Bulgariens låt presenterad

I oktober 2019 lämnade Bulgariens nationella TV-bolag BNT positivt besked att åter delta i Eurovision Song Contest, efter att man avstod 2019 års tävling. Någon månad senare kom beskedet att man hade utsett sin artist internt och att valt hade fallit på sångerskan Victoria Georgieva. Först nu den i mars, närmare bestämt den 7:e, släpptes tävlingsbidraget ”Tears Getting Sober” officiellt. Bidraget har Victoria gjort tillsammans med låtskrivarna Borislav Milanov, Lukas Oscar och Cornelia Wiebols.

Här nedan presenteras musikvideon:

 

Cyperns ”Running” är släppt

Även Cypern gick internt till Eurovision 2020, och det cypriotiska TV-bolaget CyBC hann komma med sitt artistbesked bara dagar efter Bulgarien. Efter två år med solotjejer valde CyBC denna gång ut den amerikansk-grekiske Alessandro Rütten, som artist kallar sig för Sandro Nicolas eller bara Sandro, med bidraget ”Running”. Däremot dröjde det till slutet av nationellasäsongen innan låten släpptes officiellt, vilket den nu är gjord. Bidraget har Sandro varit med och gjort tillsammans med Alfie Arcuri, Sebastian Rickards, Octavian Rasinariu och Teo DK.

Här nedan presenteras musikvideon:

 

San Marinos artist presenterad – låt väljs i en onlineomröstning

Fredagen den 6:e mars presenterade San Marinos TV-bolag SMRTV sitt artistval, som blir sångerskan Senhit. Hon har tidigare representerat landet i Eurovision 2011, året då San Marino kom tillbaka till Eurovision efter två års uppehåll. Senhit, som hon numera kallar sig, blir den tredje återkommande artisten för San Marino efter Valentina Monetta (2012, 2013, 2014 och 2017) och Serhat (2016 och 2019).

Artisten är nu vald, men hon vill ha hjälp av publiken att välja sitt bidrag. Så mellan lördag 7:e mars kl. 09:00 CET till söndag 8:e mars kl 23:59 CET kommer publiken kunna rösta via denna hemsida om Senhit ska tävla med låten Freaky! eller Obsessed i Eurovision 2020.

Resultatet meddelas på Eurovision.tv:s YouTube-kanal under måndagen den 9:e mars.

 


 

Kommentera