Vad händer anno 2022?

PANELEN INFORMERAR. Så här i nyårshelgen vill vi skribenter hälsa dig hjärtligt välkommen till högsäsongen i 2022 års Eurovision-säsong!

Även om säsongen smygstartade redan under slutet av förra året med Albaniens Festivali i Këngës, Bulgariens internval, Estlands fyra heats i Eesti Laul, Sloveniens dueller i EMA Freš, Tjeckiens onlinefinal samt tre artistpresentationer från Belgien, Georgien och Nederländerna är det nu under vintern och sedan under våren som det mesta kommer att hända. Det gäller såväl nationella uttagningar som med Eurovision i Italien i maj.

Vad som är extra roligt är att under den här säsongen väntas betydligt fler uttagningar jämfört med ifjol vilket vi tycker är roligt.

 

Vad kommer vi att bevaka?

Vi kommer självklart att fortsätta bevaka alla nationella uttagningar under resten av säsongen, med självklart stort fokus på Melodifestivalen. Bland de uttagningar som består av final eller fler program inför final är vår målsättning att tycka till om låtarna och kommentera våra favoriter.

När vi senare under våren rör oss mot Italien och Eurovision kommer det bli mer fokuserat på varje lands utvalda artist och låt, men det tar vi lite längre fram. Samma sak när det kommer till att gissa och spekulera resultaten av Eurovisionprogrammen.

Nu ser vi fram emot en rolig och spännande säsong anno 2022 – du är välkommen att följa med oss på resan!

 


 

Kommentera