Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Slovenien NF 2021

Slovenien NF 2023 »


SLOVENIENS UTTAGNING. Det slovenska TV-bolaget RTVSLO har bekräftat Sloveniens deltagande i Eurovision 2022, samt att man tänker välja artist och bidrag genom uttagningen EMA.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • EMA Freš  & EMA 2022
  • Uttagningsdatum:
  • Inte känt
  • Artist:
  • Inte känt
  • Låt:
  • Inte känt
  • Låtskrivare:
  • Inte känt

Efter förra årets internval då sångerskan Ana Soklič fick chansen att representera Slovenien efter den inställda upplagan 2020 är RTVSLO på banan igen med att både lansera huvudtävlingen EMA samt ungdomsuttagningen EMA Freš. Nästa år väntar således en större uttagning för Slovenien.

Fram till midnatt den 22:a november kan man skicka in tävlingsbidrag via uppladdning från denna länk.

 

Upplägg

Inledningsvis börjar det med rookieuttagningen EMA Freš där artister som är mellan 16 och 30 år och som hittills bara har släppt maximalt tre kommersiella låtar i sin musikkarriär får delta. De 24 artisterna som väljs ut kommer först att mötas i dueller, där publiken får rösta fram en vinnare i varje duell, och när 14 tävlande återstår genomförs två kvalfinaler där fyra bidrag vinner. Dessa får tävla vidare i EMA 2022.

Utöver jokrarna från EMA Freš kommer RTVSLO att välja ut ytterligare 16 bidrag som får tävla i EMA. Startfältets 20 bidrag delas sedan lika på två semifinaler där lika delar jury- som tittarröstning röstas topp 6 per semifinal vidare till finalen där sedan vinnaren koras.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen