Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Tjeckien NF 2021

Tjeckien NF 2023 »


TJECKIENS UTTAGNING. Det tjeckiska TV-bolaget ČT har bekräftat Tjeckiens deltagande i Eurovision 2022, men har ännu inte sagt officiellt vilken slags uttagning som man ska använda för att utse artist och bidrag.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Inte känt
  • Uttagningsdatum:
  • Inte känt
  • Artist:
  • Inte känt
  • Låt:
  • Inte känt
  • Låtskrivare:
  • Inte känt

Det är dock fortfarande oklart vilken slags uttagning som väntar, men alla som vill skicka in låtar är välkomna att göra det, dock senast den 30:e september kl 23:59. Bidrag skickas in via denna länk.

 

Regler för antagningen

Förutom att tävlingsbidrag, låtskrivare och artist behöver uppfylla EBU:s tävlingsregler, däribland att låten ska vara nyskriven och icke-utgiven (absolut inte publicerad före den 1:a september 2021), finns krav på att minst en huvudsångare per låt ska vara tjeckisk medborgare eller inneha tjeckiskt medborgarskap.I övrigt finns inga krav på låtens genre eller musikstil.

För kännedom har ČT lagt in en regel som säger att i det fallet om Tjeckien inte skulle delta i Eurovision 2022 kommer tävlingsförfarandet att utse landets artist och tävlingsbidrag att avbrytas.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen