Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Tjeckien NF 2021

Tjeckien NF 2023 »


TJECKIENS UTTAGNING. Det tjeckiska TV-bolaget ČT har bekräftat Tjeckiens deltagande i Eurovision 2022 samt att man tänker välja artist och bidrag genom en slags onlineuttagning.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum

  • 7-15 december 2021: Onlineröstning
  • 16 december 2021: Vinnaren presenteras
  • Inför finalen »


I augusti 2021 bekräftade det tjeckiska TV-bolaget Česká televize (ČT) att de kommer till start i Eurovision 2022. Vid den tidpunkten var det dock oklart hur artist och bidrag kommer att väljas ut men ett första steg var att intresserade artister och låtskrivare fick möjligheten att skicka in tävlingsbidrag. Detta avslutades den 30:e september 2021.

Ett par veckor efter att antagningen har avslutats kom beskedet att mer än 150 bidrag hade skickats in via antagningen. Bland dessa låtar kommer en jury att få lyssna igenom och sedan utse ett mindre antal låtar som får tävla i en onlinefinal. Det kommer att gå till som så att varje utvald artist får göra ett förinspelat liveframträdande med sitt bidrag och sedan blir det en omröstning där lika delar internationell juryröstning och nationell samt internationell publikröstning kommer att avgöra en vinnarlåt.

 

Uttagningsdatum

Den 6:e december kommer ČT att presentera vilka låtar juryn har valt ut till onlineuttagningen. En dag senare, den 7:e december, kommer en onlineröstning att påbörjas som hålls öppen fram till den 15:e december, och redan dagen därpå (16:e december) är det sagt att vinnaren kommer att presenteras.

 

Eurovision-resultat 2022

Tjeckien har inte valt sin representant än.

 

Finalen

Efter ett års uppehåll med nationell uttagning är tjeckiska ČT tillbaka med att låta en jury och publiken vara med och rösta fram den artist med tillhörande tävlingsbidrag som ska få representera Tjeckien i Eurovision 2022. Mellan den 7:e och 15:e december kommer omröstningarna att vara igång, därefter sammanställs alla resultat och bidraget med högst poäng/flest röster vinner.

 

Fakta


  • Datum:
  • 2021-12-07 – 2021-12-15

  • Plats:
  • Online

  • Röstningsprocess:
  • Delad jury- och tittarröstning

 

Startfält

Den 6:e december är det sagt att startfältet ska presenteras.

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen