S10 representerar Nederländerna i Eurovision 2022

Foto & copyright: AVROTROS
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. Det nederländska TV-bolaget AVROTROS har bekräftat att de internt har valt ut sångerskan S10 som representant för Nederländerna i Eurovision 2022.

 

Vad har hänt?

Knappt hade 2021 års Eurovision avgjorts förrän det forna värdlandet Nederländerna i slutet av maj hade bekräftat sitt deltagande i Eurovision 2022 samt öppnat en antagning för intresserade låtskrivare och artister. Efter det har en kommitté arbetat med att ta fram en representant och deras val har alltså fallit på den 21-åriga sångerskan S10, som är artistnamn för Stien den Hollander (artistnamnet uttalas ’ès-ten’).

Lite kort fakta om S10 som har presenterats är att hon släppte sitt första album Snowsniper år 2019 som blev en av det årets stora snackisar och som även prisades. 2020 följdes albumet upp med Vlinders som också blev en stor succé. Idag har hon miljontals streams för sina låtar, och enligt AVROTROS har hon sin egen unika stil som förmedlas genom sång, rap och spokenword.

 

Tävlingsbidraget på nederländska

Än så länge har tävlingsbidraget varken släppts officiellt eller dess titel meddelats. Det som däremot är sagt är att S10 kommer att framföra sitt tävlingsbidrag på nederländska, vilket är första gången sedan 2010 som Nederländerna inte framför sitt tävlingsbidrag till 100 procent på engelska i Eurovision, i det här fallet faktiskt noll procent på engelska.

Innan vi får reda på vilken låt hon ska tävla med i Turin kommer här två exempel ur repertoaren som INTE är Eurovision-bidraget:

 

 


 

Kommentera