Israel presenterar några av gästartisterna i Eurovision 2019

EUROVISION 2019. Måndagen den 15:e april höll årets värdbolag KAN en presskonferens där man bland annat meddelade var de officiella festplatserna kommer vara placerade under majveckorna i Tel Aviv. Förutom detta presenterades också några av de artister som kommer att medverka som gästartister i semifinalerna och i finalen.

 

Gästartister

Produktionen väljer alltså redan nu med en månad kvar att presentera uppställningen på några av de gästartister som kommer att medverka i programmen. Inte omöjligen kommer fler namn att tillfogas med tiden. Så här ser det ut just nu:

 

Semifinal 1 (tisdag 14 maj)

Fjolårsvinnaren Netta, som var den som tog hem segern till Israel efter 20 års väntan, kommer att inleda den första semifinalen med en ny version av vinnarlåten ”Toy” och sedan med en ny singel som släpps nu i april. Vilken den nya singeln är redovisades dock inte i detta skede.

Förutom detta kommer 1998 års israeliska Eurovisionvinnare Dana International att uppträda i den första semifinalen. Vilken/vilka låt/ar är ännu hemligt.

 

Semifinal 2 (torsdag 16 maj – Sverige tävlar)

I den andra semifinalen kommer gruppen Shalva, som var en av de tävlande i den israeliska uttagningen i år, göra ett uppträdande med sin låt ”Million Dreams”.

 

Finalen (lördag 18 maj)

I finalen har man bjudit in sångaren Idan Raichel som tillsammans med 24 musiker kommer att uppträda med låten ”Bo’ee – Come to Me”. I låtens slutskede kommer han att få sällskap på scenen av alla 26 finalister.

Förutom detta nummer kommer artisten Gal Gadot uppträda i finalen och likväl gör även Dana International ytterligare ett finalframträdande, även om det är hemligt med vilken/vilka låt/ar.

 

Gästspel i någon av sändningarna

I någon av sändningarna (det är inte sagt vilken) kommer en kvartett bestående av Conchita, Eleni Foureira, Måns Zelmerlöw och Verka Serduchka göra ett gemensamt uppträdande. Först kommer de att sjunga varandras låtar (de har bytt låtar med varandra) och sedan kommer artisten Gali Atari komma upp på scenen för att de gemensamt ska framträda med låten Hallelujah som Israel vann med på hemmaplan 1979.

 

Kommer Madonna till Eurovision?

Det har sedan en tid tillbaka gått rykten om att världsartisten Madonna ska göra ett framträdande i Eurovision 2019. Men detta är något som KAN just nu tillbakavisar – åtminstone att det är 100 procent bekräftat. Om det blir så att hon kommer att uppträda kommer detta att meddelas menar man.

 

Annan info

Invigningsfesten

2019 års Eurovision Song Contest kommer såklart att få en pampig invigning. I år hålls den på Habima Square i Tel Aviv, där artisterna och deras crew kommer att gå längs med en orange matta (tidigare röda eller blåa mattan) och möta upp presskåren och ackrediterad fans som är på plats. Efter att gått klart på mattan sker en uppsamling vid Charles Bronfman Auditorium.

 

Eurovision Village

Eurovision Village är platsen för alla att besöka för att mötas och ha kul både inför och under Eurovision pågår. Årets Eurovision Village hålls i Charles Clore Park och kommer att vara öppen dagligen mellan den 12:e till 18:e maj. Parken öppnar kl. 17:00 lokal tid och stänger 23:00 lokal tid. Däremot på kvällarna den 14:e, 16:e och 18:e maj hålls Eurovision Village öppen till dess är att sändningarna i arenan är över. Så har du inte fått någon biljett till sändningarna kommer det vara möjligt att se de på plats från Eurovision Village.

 

På tal om biljetter…

…så kommer en sista omgång biljetter att säljas via den officiella biljettpartnern LEEAN med start kl 17:00 CEST den 16:e april. Eftersom att det är en mindre arena i år finns möjligheten att köpa biljetter till Green room-arenan och om du inte får biljetter till någon av sändningarna så finns möjlighet att även gå på genrepen!

 

EuroClub

Årets EuroClub, det officiella feststället i värdstaden, kommer att ligga vid Hangar 11 i Tel Avivs hamn. Man håller öppet dagligen mellan kl. 22:00-04:00 lokal tid. Premiären sker den 11:e maj och sista kvällen är 18:e maj (men då högst troligen pågår festen ända in på natten den 19:e maj).

OBS! För att komma in på det officiella feststället EuroClub krävs särskild ackreditering, så vill du vara säker på att vara på plats kolla att du har alla behörigheter!

 


 

Kommentera