Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför: Katjas favoriter 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELENS PROJEKT. Det har blivit dags att runda av Eurovision-säsongen 2021, och det gör vi även i år med våra traditionella “Best of Nationella”-projekt. Denna gång är det vår skribent Katja som har fått utse sina favoriter från årets uttagningar.

 

Hur går projektet till?

I 2021 års uttagningssäsong var det 13 av 39 länder som hade någon form av publik uttagning där jury- och/eller tittarröstning fick välja bland två eller fler bidrag som alla var aktuella att skickas som representant till Eurovision 2021. Utöver dessa höll Bulgarien och Ukraina interna omröstningar där bl.a. Bulgarien lade ut sina bidrag för allmänheten. Bland dessa uttagningar har vår skribent Katja fått lyssna igenom och sedan valt ut en favoritlåt från varje land. Hon har bara kunnat välja ett bidrag per land som varken vann eller kom på andra plats (i och med att vi korar vår favorittvåa). I övrigt har valet varit fritt.

 

Vad händer?

Alla vi skribenter i panelen kommer också att lyssna igenom låtarna och välja ut våra favoriter bland Katjas val. Därefter har vi ställt land mot land där var och en får utse om man tyckte bäst om vinnarbidraget eller Katjas favorit.

Innan vi går in på vilka val vi kommer att göra kommer listan på de bidrag som Katja har valt ut! Senare i veckan kommer även våra resultat och topplistor.
/ESC-Panelen

 

Startfältet

Vi presenterar de tävlande i alfabetisk ordning. Länkarna går till uppträdanden i nationell uttagning.

 

Noteringar

  • – Vi har valt att ta med Bulgarien trots att de gjorde internval. Här i favoritprojekten har skribenterna kunnat välja bland fyra bidrag.
  • – Israel och Ryssland hade respektive tre låtar i sina uttagningar. Därför har alla skribenter fått välja samma låtar i dessa uttagningar.
  • – Eftersom Spanien bara hade två låtar i sin uttagning finns de inte med i Favoriter-projekten.
  • – I och med att en av de två ukrainska bidragen som valdes bort inte finns publicerad har vi valt att inte ha med Ukraina.

 

Vilka bidrag har du som favoriter? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen