Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Australiens artist och låt till Eurovision 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Australien är även i år (Eurovision 2017) med och tävlar i Eurovisionen, och precis som de två tidigare gångerna har TV-bolaget SBS gjort internval. Valet föll i år på 17-åriga Isaiah Firebrace (bilden ovan), som ifjol (2016) vann X Factor Australien.

I och med segern hemma fick han en efterföljande hit med låten ”It’s Gotta Be You”. Men i Kiev blir det istället låten ”Don’t Come Easy” som Isaiah ska tävla med, som är en ballad nästan uppbyggd på samma sätt som fjolårets succé med Dami Im. För övrigt är det samma låtskrivare som ifjol.

Så här låter Australiens bidrag anno 2017:

 

Australien i Eurovision

Australisk TV har sänt Eurovision sedan år 1983, och har många hängivna fans till tävlingen. Dock dröjde det till år 2015 innan landet blev tillfälligt inbjudna att delta i Eurovisionen som ett tävlande land. Från början sades det att inviten endast gjordes tack vare Eurovisionens 60-årskalas det året. Men följande år blev Australien inbjudna igen och nu har det skett för tredje gången i rad. Inbjudan görs av EBU:s referensgrupp och detta för att TV-bolaget SBS bara är en så kallad associerad medlem i EBU. Skulle Australien vinna kommer tävlingen att hållas i något europeiskt land.

 

Hur har det gått för Australien på sina två framträdanden då?

År 2015 i Wien tävlade Guy Sebastian med låten ”Tonight Again” som slutade på en 5:e plats.

År 2016 i Stockholm tävlade Dami Im med låten ”Sound Of Silence” och slutade på en 2:a plats.

Australien har alltså ett bra facit på sina två framträdanden i tävlingen och nu är man ute efter att kamma hem tävlingen.

 

Vad tycker du om Australiens ESC-bidrag 2017? Blir det seger på tredje gången gillt för dem? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen