Sommarens musikaliska tips (2021)

Foto & copyright: ulrika110/Pixabay.com

PANELEN TIPSAR. Likt fjolårets sommar kommer förmodligen inte mycket att vara sig likt i rörelsefrihet och arrangemang. Men trots att det blir lite inställt tema är det fortfarande en del evenemang i sommar och här kommer några tips från oss.

 

Allsång på Skansen


Sanna Nielsen med artister på Skansen

Det blir den sjätte sommaren som Sanna Nielsen är allsångsledare på Skansen. Tillsammans med inbjudna gäster och liveorkester underhålls Sverige med härlig musik på tisdagskvällarna i SVT. Notera gärna att årets säsong är något förlängd.

I skrivande stund har Skansen uppdaterat sin hemsida om att sittande publik kommer att tillåtas på plats framför scenen. Däremot måste alla som är på plats köpa förköpsbiljetter och på grund av rådande pandemi är det ett begränsat antal platser som gäller vid varje sändning. Alla förköpsbiljetter släpps den 15:e juni.


Datum & artister. Tisdagar kl. 20:00 i SVT1

Så här ser uppställningen ut program för program:*

 • 29:e juni: Per Andersson, Lisa Nilsson, Pernilla Andersson, Molly Sandén, Anis Don Demina & Sami
 • 6:e juli: Sabina Ddumba, Eric Saade, Lena Jonsson trio, Uno Svennningsson
 • 13:e juli: Eva Rydberg & Ewa Roos, Takida, Lorren, Thomas Stenström
 • 20:e juli: Jelassi, Frida Öhrn, Newkid, Vikingarna, Brynolf & Ljung
 • 27:e juli: Arvingarna, Eagle-Eye Cherry, Cherrie, Tusse
 • 3:e augusti: Sandro Cavazza, Charlotte Perrelli, Darin, Tove Styrke
 • 10 augusti: Landgren/Tolstoy/Sand, Smith & Tell, Daniela Rathana
 • 10:e augusti (Allsångsscenen är din): Benjamin Ingrosso
 • 17:e augusti: Maja Francis, Chris Kläfford, Peter Jöback, Timbuktu

* Med reservation för ev. förändringar och tillägg!

 

 

Lotta på Liseberg


Lotta Engberg med artister på Liseberg

Lotta Engberg bjuder även i år in tittarna till nöjesfältet Liseberg i Göteborg för en Allsångssommar under åtta måndagskvällar i TV4. Det blir som vanligt Lotta tillsammans med inbjudna gäster och en liveorkester.

Nytt för i år är att premiärprogrammet sänds söndagen den 20:e juni och detta på grund av sommarens fotbolls-EM. Därefter gör programmet uppehåll till och med den 5:e juli innan säsongen fortsätter på måndagskvällar resten av sommaren.

 

Kommer publik att tillåtas?

I skrivande stund har Liseberg uppdaterat sin hemsida om att sittande publik kommer att tillåtas på plats framför scenen. Däremot måste alla som är på plats köpa förköpsbiljetter och på grund av rådande pandemi är det maximalt 500 platser som finns tillgängliga per sändning. Biljetter till första programmet släpps den 17:e juni och därefter dröjer det till 1:a juli innan nästa släpp genomförs.

Det går bara att boka två eller fyra biljetter per tillfälle. Biljetterna kostar 195 kr styck, och i priset ingår entré till Liseberg från kl. 18:15. Kom ihåg att även barnen behöver köpa biljetter.


Datum & artister. Måndagar kl 20:00 i TV4

Så här ser uppställningen ut program för program:*

 • 20:e juni: Måneskin, Lena Philipsson, Clara Klingenström, Sonja Aldén, Myra Granberg, Rymdpojken och E-Type
 • 5:e juli: Py Bäckman, Dotter, Isak Danielson, Magnus Carlsson och Sven-Ingvars
 • 12:e juli: Lili & Susie, Victor Crone, Loa Falkman, Wiktoria och LOVA
 • 19:e juli: Shirley Clamp, Albin Lee Meldau, Molly Hammar, Thomas Stenström, Lance & Linton och PHELLY
 • 26:e juli: Kikki Danielsson, Hanna Ferm, Gustaf & Viktor Norén, Eric Saade och Tess Merkel
 • 2:a augusti: Oscar Zia, Loreen, Eva Rydberg & Ewa Roos, Theoz och Per Andersson
 • 9:e augusti: Helen Sjöholm, Tusse, Petter, One More Time och GöteborgsOperan
 • 16:e augusti: GES, Charlotte Perrelli, Newkid, Anna Bergendahl & Tyler Rich

* Med reservation för ev. förändringar och tillägg!

 

 

Diggiloo


Förra sommaren fick arrangörerna bakom Diggiloo, en av sommarens största musikturnéer, flytta fram turnén till denna sommar på grund av coronapandemin. I år är man däremot redo att vara tillbaka igen och att ge sig ut på vägarna tillsammans med den ensemble som var tänkt att underhålla Sommarsverige redan ifjol – och med några bonusar.

På grund av pandemin har arrangörerna dock behövt justera turnéplanen, bland annat kommer den att starta den 22:a juli i Ronneby och turnerar sedan runt fram till den 28:e augusti då finalkvällen hålls i Ystad. Mellan dessa konserter gör turnén totalt 15 stopp i olika städer runt om i Sverige, främst i södra Sverige. De åtta konserter som uteblir (i Malmö, Vetlanda, Älvsbyn, Höga Kusten, Rättvik, Båstad, Åmål och Vänersborg) kommer att flyttas fram till sommaren 2022. Det går bra att boka om redan köpta biljetter samt att behålla till kommande sommar om man så önskar. Läs mer om det här.

PS: Sedan den 1:a juni tillåts en större mängd publik men exakt hur många som Diggiloo kan ta in per föreställning återstår att se. Mer info följer.

 

Artisterna som medverkar

Årets uppställning ser ut som följer:

 • David Lindgren
 • Frida Öhrn
 • Jessica Andersson
 • Kristina Lindgren
 • Linda Bengtzing
 • Lisa Stadell
 • Magnus Carlsson
 • Mariette
 • Per Andersson
 • Sarah Dawn Finer
 • Tommy Nilsson
 • Tusse

 

 

Allsång på Grensen


Sju nya allsångsavsnitt

I Halden, Norge spelas som vanligt Allsång på grensen in till norska TV2. Årets inspelningar sker under sju veckor i juni och juli och sänds sedan ut i TV. Samtliga inspelningar, utom den sista, sker på onsdagar. Finalprogrammet spelas in en lördag.

Exakt hur publikfördelningen blir i år vet vi ännu inte men när arrangörerna har gått ut med mer information kommer vi att presentera det.


Datum & artister. Inspelningar i juni och juli

Nedan är de artister som har presenterats till respektive inspelning (med reservation för eventuella förändringar och tillägg)

 • 23:e juni: eMMa, Kurt Nilsen, Marcus & Martinus, SISSEL och Ulrikke.
 • 30:e juni: Elisabeth (Bettan) Andreassen & Anita Skorgan, Margaret Berger, Morgan Sulele, Musikalen Mamma Mia, Peder Elias och TIX.
 • 7:e juli: Eva Weel Skram, Freddy Kalas, Halva Priset, Hanne Boel, Knut Marius Djupvik och Vidar Villa.
 • 14:e juli: Alexander Rybak, Eagle-Eye Cherry, Hans Petter Aaserud, Linnea Dale, Marion Ravn, Sebastian Zalo och Trygve Skaug.
 • 21:a juli: Atle Pettersen, Elg, Gaute Ormåsen, Jorn, Jonas Fjeld, Smith & Tell och Stavangerkamaratene.
 • 28:e juli: Blåsemafian, Hagle, KEiiNO, Mario S, Morten Abel, Unni Wilhelmsen och Wenche Myhre.
 • 31:a juli: Elvira Nicolaisen, Hanne Krogh, Josefine & Oskar, Ole Hartz och Staysman.

 

 

Pride-events


Stockholm Pride

Efter förra årets mer eller mindre digitala event har arrangörerna bakom Stockholm Pride beslutat att hålla en fysisk festival i sommar. De satta datumen är den 2:a till 8:e augusti. Tyvärr blir det ingen fysisk prideparad i år heller, utan den blir istället digital. Annars kommer det att kunna erbjudas en hel del fysiska träffar som exempelvis nyheten regnbågsmarknaden Pride Fair. Dessutom flyttar Pride Stage in på Södra Teatern på Södermalm och det har utlovats en Schlagerkväll.

 

West Pride

När det gäller West Pride har arrangörerna valt att flytta den festivalen från juni till september, med preliminära datumen 27:e september till 3:e oktober. Arrangörerna har förhoppningar att det då kommer att vara möjligt att fler ska kunna vara på plats om än att festivalen får flytta inomhus. Årets Pride Park är tänkt att husera i Eriksbergshallen medan andra evenemang kommer att hållas till runt Götaplatsen. Prideparaden är planerad att hållas den 2:a oktober.

 


 

Kommentera