Sommarens musikaliska tips (2024)

PANELEN TIPSAR. Här följer våra tips på roliga musikhändelser på konsertscener och i TV under sommaren 2024.

Notera att i år är det inga sändningar från Lotta på Liseberg i TV4.

 

Tips på musikprogram i TV


Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgren fortsätter som Allsångsledare

Förra året var det Pernilla Wahlgren som tog över rollen som Allsångsledare på Skansen och den rollen fortsätter hon i även den här sommaren. Årets säsong utgörs av åtta sändningar på tisdagar i SVT1 där olika artister bjuds in till varje program.

Premiären sker i SVT1 kl. 20.00 den 25:e juni och därefter sänds nya program varje tisdag till och med den 13:e augusti.

Efter sändningen den 6:e augusti sänds ytterligare en allsångstimme med artisten Miss Li. Programmet kallas Allsångsscenen är din.

 

Så köps biljetter

För att kunna vara på plats behöver du ha inträdesbiljett till Skansen, och om du vill ha en sittplats måste detta bokas i förväg via Ticketmaster. Förköpsbiljetter säljs till både genrepen och direktsändningarna.

 

 

Datum & artister. Tisdagar kl. 20:00 i SVT1

Så här ser uppställningen ut program för program:*

25 juni: Adaam, Albin Lee Meldau, Marcus och Martinus, Molly Hammar samt Tina Ahlin & Malena Ernman tillsammans med Orsa Spelmän

2 juli: Mange Schmidt och Byz, Omar Rudberg, Peg Parnevik samt Tomas Ledin

9 juli: Jill & The Johnsons, Medina, trion Timo Räisänen, Oscar Zia och Parham samt Tommy Nilsson

16 juli: Fröken Snusk, Herreys, Peter Jöback samt Zoe Lobos

23 juli: Maja Francis, Norlie och KKV, Smash into pieces samt trion Titti Sjöblom, Ehrling Eliasson och Linda Pettersson

30 juli: Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg, Ellen Krauss, Liamoo samt Uno Svenningsson

6 augusti: Anji och Lisa Ekdahl, Christer Sjögren, Dreamgirls, Miss Li samt Simon Superti

Allsångsscenen är din (6 augusti): Miss Li

13 augusti: Isak Danielson, Miriam Bryant samt Orup

* Med reservation för ev. förändringar och tillägg!

 

Konserter och turnéer


Diggiloo

Den här sommaren är det åter dags för Diggiloo-gänget att ge sig ut på turné runt om i Sverige för att uppträda med några av Sveriges största artister och musiker.

Det går fortfarande att köpa biljetter till turnén som inleds vid Hoks Herrgård den 6:e juli och som avslutas på Skatås i Göteborg den 26:e augusti. Däremellan blir det ett flertal stopp i olika orter runt om i Sverige.

 

Vilka artister medverkar?

Artistuppställningen i årets Diggiloo är Ann Westin, Anders Bagge, Andreas Lundstedt, Andreas Weise, Cimberly Wanyoni, Elisa Lindström, Jessica Andersson, Liamoo, Lisa Stadell, Lucianoz och Wiktoria tillsammans med en stor liveorkester, körsångare och dansare!

 

Topp 3 i årets Melodifestival på turné

Under sommaren kan man se Melodifestivalvinnarna Marcus & Martinus uppträda på sin turné. I juli spelar de tre konserter i Norge varav två konserter på Fynhagen i Tønsberg (den 13:e juli) och en på Wrightegaarden i Langesund (den 14:e juli). Melodifestivaltvåorna Medina är också på sommarturné i sommar (se aktuellt spelschema här) på samma sätt som Melodifestivaltrean Smash Into Pieces (deras schema finns här).

 

Några av sommarens Pride-events


West Pride

Årets West Pride äger rum i Göteborg mellan den 10:e och 16:e juni. Själva området innehåller i år Pride Park och Pride House i Göteborg, och mest fokus är det såklart på den stora Prideparaden som går av stapeln den 15:e juni. Vi vill tipsa er om att under hela West Pride kommer det att vara föreläsningar, workshops och en stor musikfest för alla som besöker.

 

Stockholm Pride

Stockholm Pride arrangeras för 26:e gången i ordningen och i år är temat ’Starkare tillsammans’. Själva festivalen äger rum på olika platser i Stockholm mellan den 29:e juli och 3:e augusti. Notera att det är gratis att besöka flera av platserna men om du vill vara i Pride Park måste du köpa biljett (undantag för barn under 15 år som dock måste vara i sällskap med ansvarig vuxen).

Det kommer bland annat att bli olika föreläsningar och samtal i Pride House, utställningar och uppträdanden i Pride Park och Prideparaden som kommer att vandra längs med Stockholms centrala gator under eftermiddagen den 3:e augusti. Utöver detta kommer det även i år hållas öppet i Pride Fair och Pride City och även i år hålls arrangemang för Pride Ung, dvs. personer som är mellan 13 och 25 år.

 


 

Kommentera