SVT har presenterat 2019 års Melodifestivalscen

MELODIFESTIVALEN 2019. Med några få veckor kvar till Melodifestivalen drar igång med den första deltävlingen har SVT släppt bilder på hur scenen kommer att se ut. Det här året blir det en stor scen med många olika ytor, allt för att anpassa till variationsrika tävlingsbidrag och mellanakter.

 

Hur ser scenen ut?

Det är i vanlig ordning scenografen Viktor Brattström som skapat scenen, och denna gång har han skapat två scener i en. Detta illustreras med att artisterna både har möjlighet att framträda framför LED-vägg och med vanlig ljussättning. Detta i sin tur skapar fler möjligheter för alla artister som tävlar i år, men även för mellanakterna. Förutom detta är scenen också den dittills bredaste och har senaste teknik installerad, bland annat för videoskärmen men även för en ljusrigg som också väger en hel del. Bilden nedan illustrerar detta:

Vill du läsa mer om scenen med all teknisk information så har Gustav Dahlander gjort ett inlägg om det på SVT:s Expertblogg.

 

Fakta om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019 blir den 59:e Melodifestivalen i ordningen och den 18:e som är ute på turné runt om i Sverige inför finalen. Totalt är det 28 artister som under fyra deltävlingar tävlar om att bli kvalificerade till finalen. Några av dessa kommer att nå hela vägen medan för andra behöver en chans till i Andra chansen, som äger rum veckan före finalen. I avgörandets stund i finalen i Friends Arena i Stockholm den 9:e mars väljs slutligen Sveriges nästa Eurovision-representant som kommer att få resa till Tel Aviv i Israel där Eurovision 2019 äger rum.

Den svenska uttagningen startar i Göteborg den 2:a februari och åker sedan till Malmö (9:e februari), Leksand (16:e februari) och Lidköping (23:e februari). Andra chansen anordnas den 2:a mars i Nyköping och finalen hålls i Stockholm den 9:e mars.

Om du vill veta mer om startfältet så har vi samlat info om det här. Under januari månad får du lära känna startfältet genom våra intervjuer och/eller presentationer med/om de tävlande.

 


 

Kommentera