SVT har presenterat 2019 års Melodifestivalscen


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

MELODIFESTIVALEN 2019. Med några få veckor kvar till Melodifestivalen drar igång med den första deltävlingen har SVT släppt bilder på hur scenen kommer att se ut. Det här året blir det en stor scen med många olika ytor, allt för att anpassa till variationsrika tävlingsbidrag och mellanakter.

 

Hur ser scenen ut?

Det är i vanlig ordning scenografen Viktor Brattström som skapat scenen, och denna gång har han skapat två scener i en. Detta illustreras med att artisterna både har möjlighet att framträda framför LED-vägg och med vanlig ljussättning. Detta i sin tur skapar fler möjligheter för alla artister som tävlar i år, men även för mellanakterna. Förutom detta är scenen också den dittills bredaste och har senaste teknik installerad, bland annat för videoskärmen men även för en ljusrigg som också väger en hel del. Bilden nedan illustrerar detta:

 

Foto: Viktor Brattström (publicerat på svt.se)

 

Vill du läsa mer om scenen med all teknisk information så har Gustav Dahlander gjort ett inlägg om det på SVT:s Expertblogg.

 

Fakta om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019 blir den 59:e Melodifestivalen i ordningen och den 18:e som är ute på turné runt om i Sverige inför finalen. Totalt är det 28 artister som under fyra deltävlingar tävlar om att bli kvalificerade till finalen. Några av dessa kommer att nå hela vägen medan för andra behöver en chans till i Andra chansen, som äger rum veckan före finalen. I avgörandets stund i finalen i Friends Arena i Stockholm den 9:e mars väljs slutligen Sveriges nästa Eurovision-representant som kommer att få resa till Tel Aviv i Israel där Eurovision 2019 äger rum.

Den svenska uttagningen startar i Göteborg den 2:a februari och åker sedan till Malmö (9:e februari), Leksand (16:e februari) och Lidköping (23:e februari). Andra chansen anordnas den 2:a mars i Nyköping och finalen hålls i Stockholm den 9:e mars.

Om du vill veta mer om startfältet så har vi samlat info om det här. Under januari månad får du lära känna startfältet genom våra intervjuer och/eller presentationer med/om de tävlande.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen