Melodifestivalen 2023: Artisterna i deltävling 1

MELODIFESTIVALEN 2023. Nu på lördag (4:e februari) avgörs den första deltävlingen i Melodifestivalen 2023. Inför sändningen kommer vi att uppdatera dig kontinuerligt om allt som händer och först ut är presentationer om respektive artist i startfältet – enligt startordningen.

 

01. Tone Sekelius – ”Rhythm of My Show”


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

Ifjol gjorde artisten Tone Sekelius stor succé i Melodifestivalen när hon tog sig hela vägen till final med låten My Way” som slutade på femte plats. Efter det har hon givit ut ytterligare singlar och uppträtt på en rad olika scener samt varit programledare för nya Paradise Hotel. Och nu ska hon vara med igen i Melodifestivalen, den här gången får hon dessutom äran att öppna hela tävlingen med sitt bidrag ”Rythm Of My Show” som hon har varit med och gjort ihop med trion Anderz Wrethov, Dino Medanhodzic och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt.

Följ gärna Tone Sekelius i sociala medier via hennes Instagramkonto.

 

 

02. Loulou LaMotte – ”Inga sorger”


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

Loulou LaMotte gjorde succé i Melodifestivalen 2019, 2020 och 2021 då hon tävlade tillsammans med The Mamas. Första året sjöng gruppen bakom John Lundviks Too Late For Love som tog de hela vägen till en fin femteplats i Eurovision i Tel Aviv och året därpå ställde gruppen upp själva med bidraget ”Move” som tog de till seger i finalen på hemmaplan. Dessvärre blev det inget Eurovision det året (p.g.a. coronapandemin) men gruppen var tillbaka igen året därpå med bidraget In The Middle” som slutade med en tredjeplats i finalen.

Den här gången ställer Loulou upp som soloartist i tävlingen med bidraget ”Inga sorger” som hon har gjort tillsammans med låtskrivaren Jonas Thander.

Följ gärna Loulou LaMotte i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

 

03. Rejhan – ”Haunted”


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

Sångaren Rejhan Bellani är en av de yngsta deltagarna i årets Melodifestivalstartfält, blott 16 år gammal. Under 2021 debuterade han på scen i TV4-programmet Talang där han sjöng sig hela vägen till finalen.

Musiken har han alltid haft med sig både sången och instrument (piano och gitarr) och han sjunger också på många olika språk. Förutom att arbeta som artist går han på gymnasiet och han planerar att släppa sin första musik under det här året. Först väntar deltagande i Melodifestivalen med bidraget ”Haunted” som är gjord av Albin Johnsén, Mattias Andréasson, Pontus Söderman och Tilde Ronia Wrigsell. De två förstnämnda känner vi igen tidigare från detta sammanhang då de har haft med bidrag både enskilt och tillsammans förut ett antal gånger.

Följ gärna Rejhan i sociala medier via hans Instagramkonto

 

 

04. Elov & Benny – ”Raggen går”


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

Elov & Beny är en musikduo i genren epa dunk som utgörs av sångarna Mattias Elovsson och Oscar Kilenius, bägge från Örebro. De har spelat ihop sedan 2008 och de största framgångarna har de fått på senaste tiden med låtarna Cheva på fredag och Bubbel på balkongen, den senare tillsammans med artisten Sofie Svensson. Till dags dato har dessa två låtar haft över 30 miljoner streams på Spotify – så nog är detta en populär musikgenre!

I år debuterar gruppen även i Melodifestivalsammanhanget med bidraget ”Raggen går” som de har gjort tillsammans med Johan Werner, Kristian Wejshag och Tim Larsson.

Följ gärna Elov & Beny i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

 

05. Victor Crone – ”Diamonds”


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

Victor Crone är ingen debutant i det här sammanhanget utan han har tävlat två gånger förut: 2015 med Behrang Miri (och bidraget Det rår vi inte för) och 2020 som soloartist med bidraget Troubled Waters. Han var även med på upphovet bakom Robin Bengtssons Innocent Love som tog sig till fjolårets Melodifestivalsfinal.

År 2019 ställde Victor Crone upp i den estniska motsvarigheten till Melodifestivalen, Eesti Laul, där han tillsammans med bland andra låtskrivaren och artisten Stig Rästa fick med bidraget Storm som inte bara vann Eesti Laul utan även tog Victor till Eurovision-final i Tel Aviv! I fjolårets Eesti Laul tävlade Victor igen i Eesti Laul men den här gången som låtskrivare och med Stig Rästa på scenen med låten Interstellar.

I år när Victor är tillbaka i Melodifestivalen igen tävlar han med bidraget ”Diamonds” som han varit med och gjort ihop med låtskrivarna David Lindgren Zacharias och Peter Kvint.

Följ gärna Victor Crone i sociala medier via hans officiella Instagramkonto.

 

 

06. Ewa Rydberg & Ewa Roos – ”Länge leve livet”


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

Duon Eva Rydberg & Ewa Roos gjorde stor succé när de tävlade i Melodifestivalen 2021 med bidraget Rena Rama Ding Dong. Bidraget tog sig först från sin deltävling till Andra chansen där de blev utslagna av Clara Klingenströms ”Behöver inte dig idag”. Trots att det inte blev en finalplats blev de i alla fall barnens och publikens stora favoriter!

Både Eva & Ewa har utöver sitt musikaliska samarbete mycket annat på sina CV:n, inte minst otal musikaler och teaterföreställningar och utgiven musik. Eva Rydberg tävlade även i Melodifestivalen 1977 med bidraget ”Charlie Chaplin”.

Nu två år efter den senaste succén (och efter ett kortare framträdande i fjolårets Melodifestival som gästartister där de framträdde med en internationell version av ”Rena Rama Ding Dong”) är duon tillbaka – den här gången med låten ”Länge leve livet” som är gjord av Emil Vaker, Henric Pierroff och Kalle Rydberg.

 

 

07. Jon Henrik Fjällgren & Arc North feat. Adam Woods – ”Where You Are (Sávežan)”


Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

Det blir nu fjärde gången som Jon Henrik Fjällgren deltar i Melodifestivalen. Hans sceniska debut i TV gjordes däremot i programmet Talang 2014 där han vann efter att ha vunnit allas hjärtan med sin låt Daniels jojk. Han har därefter ställt upp tre gånger i Melodifestivalen (2015 med Jag är fri, 2017 med En värld full av strider (tillsammans med Aninia) och 2019 med Norrsken) med finalresultat varje gång! Han har även vunnit Let’s Dance en gång.

Den här gången ställer han upp i Melodifestivalen tillsammans med DJ:n och musikproducenten Oscar Christiansson, mer känd som Arc North, samt sångaren Adam Woods. Tillsammans ska de framföra bidraget ”Where You Are (Sávežan)” som Calle Hellberg, Joy Deb, Oliver Belvelin, Richard Lästh, Tobias Lundgren och William Segerdahl tillsammans med Jon Henrik Fjällgren och Arc North har gjort text och musik till.

 

Följ gärna trion i deras sociala medier:

– Jon Henrik Fjällgrens officiella Facebooksida.
– Arc Norths officiella Facebooksida och Instagramkonto
– Adam Woods officiella Facebooksida och Instagramkonto Lyssna även på hans tidigare utgivna musik via denna länk.

 


 

Kommentera