Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Polen väljer genom nationell final till Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Polska TV-bolaget TVP har beslutat att inte välja internt till Eurovision 2022 utan lägger över ansvaret på Polens artist- och bidragsval till en publik final i februari.

 

Vad har hänt?

I slutet av augusti 2021 bekräftade TVP Polens deltagande i Eurovision 2022, även om det dröjde cirka en månad innan processen för att utse sin representant började. Då släpptes ett regelverk som inte riktigt var helt tydligt i frågan om valet av artist och bidrag skulle läggas till en expertkommitté eller om det skulle bli en nationell final. Enligt ESCToday.com skulle det beslutet tas vid ett senare tillfälle, och nu visar det sig att det blir en nationell final!

Fram till den 20:e november ifjol togs bidrag emot via en antagning och nu har en urvalsjury beslutat att välja ut tio av de inskickade låtarna som får tävla i en mindre final den 19:e februari. Resultatet kommer att avgöras både av en jury och av tv-tittarna.

Bland artisterna som tävlar finns Lidia Kopania som representerade Polen i Eurovision 2009 med låten I Don’t Wanna Leave.

 

Startfältet

Nedan presenteras de tävlande i finalen (listade i alfabetisk ordning efter artist):

  1. Ania Byrcyn – Dokąd?
  2. Daria – ”Paranoia
  3. Emilia Dębska – ”All I Need”
  4. Karolina Lizer – ”Czysta woda”
  5. Karolina Stanisławczyk feat. Chika Toro – ”Move
  6. Krystian Ochman – ”River
  7. Kuba Szmajkowski – ”Lovesick
  8. Lidia Kopania – ”Why Does It Hurt”
  9. Siostry Szlachta – ”Drogowskazy
  10. Unmute – Głośniej niż decybele

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen