SVT bekräftar: Mello-appen ska vara fixad inför deltävling 2 (Melodifestivalen 2022)

PANELEN TIPSAR. Efter lördagens app-haveri i direktsändningen av den första deltävlingen i Melodifestivalen 2022 har nu SVT lokaliserat vad som var fel och lagat det.

Kortfattat innebär detta att appen kommer att funka som den ska göra (och som den borde ha gjort i lördags) vilket gör att den kommer att användas i sändningen som ett resultat. Om du vill använda appen men ännu inte har den går den att ladda hem från plattformar där appar finns som till exempel Google Play eller Apple Store!

 

Vad var felet?

Enligt en uppdatering på Mellomedia berättar Melodifestivalens projektledare Anette Brattström att felet berodde på att ett externt inloggningssystem i appen som hade vissa begränsningar. Detta ledde till att flera personer per automatik loggades ut ur appen när man loggade in och därefter stängdes personerna ute från att kunna använda appen. För rättvisans skull valde Melodifestivalledningen att tillfälligt skrota apprösterna i den första deltävlingen och istället förlita sig på telefonrösterna.

Det senare innebar att det nya poängsystem som används i den andra röstningsomgången inte kunde användas (där varje röstningsgrupp delar ut poäng till bidragen vilket gör att vi tittare kan se varje bidrags enskilda och totala poäng och vilken placering bidragen får). Felet är som sagt fixat och från och med lördag 12:e februari ska appen kunna användas igen!

 


 

Kommentera