Inför Melodifestivalen 2016: intervju med Robin Bengtsson

Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2016. Snart börjar Melodifestivalen 2016 och inför det kommer vi att publicera ett antal intervjuer här på sajten med de tävlande. Denna gång är det dags för Robin Bengtsson som tävlar i första deltävlingen med bidraget ”Constellation Price”.

Vi möter upp Robin på Melodifestivalens artistpresskonferens för att ställa några frågor till honom om framträdandet i Melodifestivalen 2016.

 

Hur känns det att vara med i Melodifestivalen 2016 för första gången? Är det nervöst?

– Det känns skitkul, säger Robin glatt. Det är inte nervöst än, kommer säkert bli det. Lite pirrigt är det.

 

Du har ändå varit med i Idol (2008) så du har väl rutin på kamerorna och det?

– Jo men det är rätt så länge sedan sju år sedan nu, tillägger han.

 

Varför har det dröjt så länge innan du kom med i Melodifestivalen? Har det känts som att det inte har varit din grej eller har du inte haft rätt låt?

– Rätt låt tror jag att det är faktiskt, svarar Robin. Jag har skickat in en gång innan, men efteråt kände jag bara att det var skönt att jag inte kom med. Den är inte lika stark som den här låten. Så det känns jättebra, tillägger han.

 

Vad är det för typ av låt?

– Det är ingen typisk Mello-låt skulle jag säga. Den är ganska modern, går runt en munsspelsslinga hela tiden och så är det lite Kygo-gung i den, tillägger Robin.

 

Du är med i en väldigt hård deltävling; getingboet skulle man kunna kalla den med både Anna Book, Ace Wilder och Samir & Viktor. Tror du att du kommer gå vidare?

– Det är svårt att veta, svarar Robin. Man hoppas ju ändå på att det hänger mycket på låten, att det inte bara har ett stort intresse innan.

– Det är klart, jag kände ju också att den gruppen blir ganska tuff, tillägger han.

 

För vissa deltävlingar blir det mer spretigare…

– Och då blir det mer svårtippat, men man vet aldrig liksom, säger Robin.

– Man kan ju inte påverka det så mycket heller. Det är bara gå ut och göra sitt bästa, avslutar Robin.

 

Vi kommer vara på plats i Göteborg och heja på, så vi önskar stort lycka till

– Va kul, tack, svarar Robin glatt.

 

Fakta: Robin Bengtsson

Robin Bengtsson slog igenom publikt i Idol 2008 där han tog sig hela vägen till semifinalen, men åkte ut på målsnöret. Året efter fick han skivkontrakt och hann därefter släppa fem singlar innan han år 2014 bytte artistnamn till B Robin och släppte debutplattan.

Nu har han dock bytt tillbaka till sitt ursprungsnamn och tävlar enligt egen utsago med en något annorlunda “inte så klassisk” låt när han i år tävlar i Melodifestivalen.

Robins bidrag ”Constellation Prize” är skriven av Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Mark Hole och Martin Eriksson.


 

Kommentera