Panelen tipsar: Påverka ESC Radios ”Topp 250-lista” – omröstningen är nu igång

top250

FANSENS ÅRLIGA OMRÖSTNING. Fram till den 3:e december (2018) är det möjligt att delta i fansens årliga omröstning gällande favoritbidrag som tävlat i Eurovision Song Contest genom tiderna. Det är sajterna Songfestival.be och ESC Radio anordnar omröstningen, och resultatet avslöjas på nyårsafton!

Omröstningen har skett årligen de senaste åren och är det populärt avslut på ett lyckat Eurovision-år inför det som kommer därefter. Omröstningen sker i samarbete mellan olika aktörer och i år är det andra gången gillt som Songfestival.be anordnar det hela. Här nedan följer information om hur omröstningen går till.

 

Vad ska göras?

– Till och med 3:e december kl. 12:00 CET kommer det vara möjligt att rösta. Röstning sker via denna länk.

– Det du gör är att du rankar dina tio favoritbidrag från Eurovisions historia – från begynnelsen år 1956 till den senaste tävlingen, alltså år 2018. Notera alltså att du får välja vilka bidrag du vill som tävlat mellan dessa år, så länge bidragen deltagit i Eurovision Song Contest.

– Placeringarna du sätter ger poäng till bidragen och det är i slutändan när alla topplistor är inlagda och omröstningen är avslutad som aktörerna bakom omröstningen sammanställer resultatet.

– De 250 bidrag som fått högst totalpoäng från topplistorna hamnar på 2018 års topplista, resterande bidrag kommer inte med denna gång.

 

När presenteras resultatet?

nyårsafton (31:a december 2018) med start kl. 11:00 CET kommer sajten ESC Radio, som spelar Eurovision-musik dygnet runt, året om, att presentera resultatet av fansens topplista om 250 låtar. Alla bidrag som lyckats hamna på plats 1-250 spelas upp, och därefter släpps hela listan i textform.

 

Hur såg det ut ifjol?

För kännedom kommer här topp 10-resultatet från fansens omröstning ifjol (2017):

 

  1. Loreen – Euphoria (Sverige, 2012)
  2. Salvador Sobral – Amar Pelos Dois(Portugal, 2017)
  3. Jamala – 1944 (Ukraina, 2016)
  4. Il Volo –Grande Amore (Italien, 2015)
  5. Blanche – City Lights(Belgien, 2017)
  6. Sertab Erener – Everyway That I Can (Turkiet, 2003)
  7. Måns Zelmerlöw – Heroes (Sverige, 2015)
  8. Pastora Soler –Quédate Conmigo (Spanien, 2012)
  9. Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma(Italien, 2017)
  10. Loïc Nottet – Rhythm Inside(Belgien, 2015)

PS: Bidragen som kom på plats 11-250 hittar du här.

 

Loreen var således favorit, och det för sjätte gången gillt! Nu är frågan om detta kommer att kunna stå sig ytterligare en gång, eller blir det någon ny artist som tar över förstaplatsen? Det återstår att se – och du kan vara med och påverka hur det kommer se ut denna gång!

Vi avslutar med Loreens liveframträdande med ”Euphoria”:

 


 

Kommentera