Nu går startskottet för 2022 års uttagningssäsong

PANELEN TIPSAR. Trots att det i skrivande stund är två månader kvar innan det är nytt år har 2022 års uttagningssäsong redan hunnit börja! Nu i november kommer dessutom ett av deltagarländerna att sända sina inledande heats.

 

En tidig säsongsstart

Redan i mitten av september presenterade Belgien artisten Jérémie som sitt artistval och den 30:e oktober startade Israel upp sin X Factor-uttagning som efter inledande auditions och kvalprogram så småningom ska utmynna i att landet röstar fram sin nästa Eurovisionrepresentant. Nästa uttagning som står på schemat, om ingen annan så att säga hinner före, är Estlands Eesti Laul som kommer att avgöra fyra heats under perioden 20:e november till 11:e december. Totalt handlar det om 40 bidrag, tio per sändning, där såväl jury- som tittarröstning avgör 20 bidrag som tar sig vidare till vinterns två semifinaler.

Förutom dessa uttagningar har det hintats, men inte bekräftats, att Tjeckien kan komma att hålla sin onlinefinal i december. Det är heller inte omöjligt att Albaniens Festivali i Këngës, som firar 60-årsjubileum, avgörs innan året är slut. Detta är dock med reservation för eventuella framtida justeringar. Det som däremot är bekräftat för december är att Italien väljer ut sina två jokerbidrag till nästa års Festival di Sanremo.

 

Säsongen har alltså börjat

Vad vi vill säga om detta är att nu har uttagningssäsongen inför Eurovision 2022 officiellt startat och vi kommer att följa och bevaka den så mycket vi hinner och kan. Så snart vi får bidrag att lyssna på och kommentera kommer vi att börja göra det – och du är självklart välkommen att tycka till! Självklart är vårt huvudfokus på Melodifestivalen 2022 men vi bevakar även de andra ländernas uttagningar minst lika mycket.

 

Välkommen till en ny härlig säsong med oss!

/ESC-Panelen

 

Följ alla uttagningar

PS: Här nedan kan du följa alla säsongens uttagningar (sidorna uppdateras vartefter under säsongen):

 


 

Kommentera