Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Lettland NF 2021

Lettland NF 2023 »


LETTLANDS UTTAGNING. Det lettiska TV-bolaget LTV har bekräftat Lettlands deltagande i Eurovision 2022, samt sagt att man tänker välja artist och bidrag genom den nationella uttagningen Supernova 2022.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Supernova 2022
  • Uttagningsdatum:
  • final prel. februari 2022
  • Artist:
  • Inte känt
  • Låt:
  • Inte känt
  • Låtskrivare:
  • Inte känt

Lettiska TV-bolaget LTV har bekräftat att den tidigare Eurovision-uttagningen Supernova kommer tillbaka som Lettlands uttagning till 2022. Fram till 7:e december kan man skicka in tävlingsbidrag.

Efter att Lettland för femte gången blivit semifinaljumbo i Eurovision tar LTV nya tag. I slutet av augusti i år meddelade de via sitt Twitter-konto att de kommer att återgå till att hålla en nationell uttagning för att ta fram den artist med tillhörande bidrag som ska få representera Lettland i Eurovision 2022, men först nu i oktober står det klart att uttagningen i fråga blir den sjunde säsongen av Supernova, som LTV alltså återintroducerar efter att den pausades 2021.

Det är ännu inte sagt hur upplägget för Supernova 2022 kommer att bli mer än att en final är planerad att hållas i februari 2022. Fram till dess är det antagning som gäller – och den kan du läsa mer om i denna artikel.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen