Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Frankrike NF 2021

Frankrike NF 2023 »


FRANKRIKES UTTAGNING. Det franska TV-bolaget France Télévisions har bekräftat att Frankrikes artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2022 kommer att väljas genom en nationell final.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum

  • ? 2022: Finalen


I början av maj 2021 gick den franska tidningen L’Eurovision au Quotidien ut med uppgifter om att TV-bolaget France Télévisions hade för avsikt att fortsätta med upplägget om att välja Frankrikes nästa Eurovisionrepresentant genom en nationell final. I slutet av juni samma år släpptes ett regelverk samtidigt som antagningen öppnades för intresserade artister och låtskrivare vilken sedan avslutades i slutet av oktober.

 

Upplägg

France Télévisions har ännu inte bekräftat när finalen ska äga rum samt hur många bidrag som kommer att tävla.

 

Eurovision-resultat 2022

I den nationella finalen utses den artist med tillhörande tävlingsbidrag som kommer att få representera Frankrike i Eurovision 2022.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen