Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Irland NF 2021

Irland NF 2023 »


IRLANDS UTTAGNING. Det irländska TV-bolaget RTÉ har bekräftat Irlands deltagande i Eurovision 2022, samt att man tänker välja artist och bidrag genom en nationell final i programmet The Late Late Show. Det är första gången sedan 2015 som en sådan final används, åren däremellan har endast internval använts som urvalsmetod.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Nationell final
  • Uttagningsdatum:
  • Inte känt
  • Artist:
  • Inte känt
  • Låt:
  • Inte känt
  • Låtskrivare:
  • Inte känt

Efter 6 år på raken med internval kommer Irland låta publiken i en nationell final få vara med och besluta vilken artist med tillhörande bidrag som ska få representera Irland i Eurovision 2022. Detta blev känt i programmet The Late Late Show som sändes i irländska RTÉ den 17:e september.

 

Så utses startfältet

För att hitta tävlingsbidrag till finalen har TV-bolaget öppnat en nationell antagning som helst avser s.k. professionella/etablerade låtskrivare. Dessa har möjlighet att skicka in maximalt ett (1) originalbidrag vardera till RTÉ där låtarna ska framföras av den artist eller grupp som låtskrivaren/na önskar ska framföra låten i tävlingen. Utöver de krav som ställs från Eurovisions tävlingsregler kräver RTÉ högsta klass på både låt och artist, och för det senare är kraven att artisten/gruppen måste vara proffsig och ge allt på scenen för att uppnå bästa resultat i tävlingen.

Antagning hålls igång till och med den 22:a oktober. När den sedan har stängts kommer en jury få gå igenom låtarna och välja ut de som ska tävla. Det kan under den processen förekomma auditions.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen