Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Irland NF 2021

Irland NF 2023 »


IRLANDS UTTAGNING. Det irländska TV-bolaget RTÉ har bekräftat Irlands deltagande i Eurovision 2022, samt att man tänker välja artist och bidrag genom en nationell final i programmet The Late Late Show.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Nationell final
  • Uttagningsdatum:
  • prel. runt årsskiftet 2021/22: Finalen
  • Artist:
  • Inte känt
  • Låt:
  • Inte känt
  • Låtskrivare:
  • Inte känt

Efter 6 år på raken med internval (2016-2021) kommer RTÉ på Irland att låta publiken få vara med och rösta fram landets representant i en nationell final. Nyheten blev känd i programmet The Late Late Show som sändes i irländska RTÉ den 17:e september.

 

Så utses startfältet

För att hitta tävlingsbidrag till finalen öppnade TV-bolaget en nationell antagning för intresserade låtskrivare att skicka in tävlingsbidrag. Man kunde maximalt skicka in ett tävlingsbidrag per låtskrivare. RTÉ var snabba med att gå ut med att de bara sökte efter låtar med högsta klass och kvalité för att kunna uppnå bästa resultat i Eurovision.

Det blir sedan en jurys uppdrag att gå igenom vilka låtar som ska väljas ut. Någon gång runt årsskiftet 2021/22 beräknas finalen sändas och avgöras.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen