Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Danmark NF 2021

Danmark NF 2023 »


DANMARKS UTTAGNING. Det danska TV-bolaget DR har bekräftat Danmarks artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2022 kommer att väljas genom uttagningen Dansk Melodi Grand Prix 2022.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum

  • 5 mars 2022: Finalen


Finalen är planerad att äga rum i Jyske Bank Boxen i Herning lördagen den 5:e mars med duon Martin Brygmann och Tina Müller som programledare. Det blir den första upplagan sedan 2019 som tillåter arenapublik.

 

Upplägg

Likt fjolårets upplaga kommer 2022 års uttagning endast bestå av en finalkväll som har åtta tävlingsbidrag. Dessa kommer att väljas ut från dels en nationell antagning men även så kallade specialinbjudningar från DR till/från olika låtskrivare kan förekomma. Antagningen är öppen fram till den 29:e oktober.

 

Eurovision-resultat 2022

I finalen den 5:e mars utses den artist med tillhörande tävlingsbidrag som kommer att få representera Danmark i Eurovision 2022.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen