Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Island NF 2021

Island NF 2023 »


ISLANDS UTTAGNING. Det isländska TV-bolaget RÚV har bekräftat Islands deltagande i Eurovision 2022 samt att man tänker välja artist och bidrag genom uttagningen Söngvakeppnin. Denna uttagning kommer således tillbaka efter att ha varit pausad under 2021.

 

Fakta


 • Uttagningsprocess:
 • Söngvakeppnin 2022
 • Uttagningsdatum:
 • – 19 februari 2022: Semifinal 1
 • – 26 februari 2022: Semifinal 2
 • – 5 mars 2022: Finalen
 • Artist:
 • Inte känt
 • Låt:
 • Inte känt
 • Låtskrivare:
 • Inte känt

Efter gruppen Daði og Gagnamagniðs stora framgång i Eurovision 2021 blickar nu isländska TV-bolaget RÚV fram till 2022 då det är dags för Island att välja sin nästa representant. Nytt för säsongen är att den publika uttagningen Söngvakeppnin är tillbaka som uttagningsmetod istället för att artist och bidrag väljs internt.

Fram till den 6:e oktober tog RÚV emot tävlingsbidrag och efter att antagningen hade stängts hade omkring 160 bidrag skickats in. Bland dessa kommer en jury att få lyssna igenom och välja ut tio bidrag som de gillat mest. Startfältet beräknas bli officiellt presenterat i januari 2022, dock saknas ett officiellt datum för presentationen.

 

Tävlingsupplägg

Upplägget blir i vanlig ordning två semifinaler och en final. Semifinalerna är planerade att sändas lördagarna den 19:e och 26:e februari och i respektive semifinal kommer fem bidrag att tävla om två finalplatser. Samtliga tävlingsbidrag måste framföras på isländska, däremot kan språkbyte ske om bidraget tar sig till finalen den 5:e mars. Resultatet i finalen avgörs genom delad jury- och tittarröstning. Inför finalen kan en jury lägga till ett femte finalbidrag bland de låtar som röstats ut i semifinalerna.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen